здравето на простатата

Поддържане здравето на простатата е от изключителна важност за водене на пълноценен живот без ограничения при мъжете. Най-добрият план за предотвратяване на проблеми с жлезата е здравословният начин на живот, в който се включва качествена храна и активна физическа дейност. Добрите навици могат да се използват като допълващо лечение на простатни заболявания и като превенция, и намаляване на някои рискови фактори. Затова и специално за мъжете създадохме кратко ръководство от няколко лесни стъпки за поддържане доброто здраве на простатата.

Прием на зелен чай за поддържане здравето на простата

Консумацията на зелен чай е с доказани ползи върху простатата и нейното здраве при мъжете. Той съдържа съединения с антиоксиданти свойства – катехини и има антибактериални качества. Това е особено важно за мъжкия пол с проблеми с пикочните пътища. Редовният му прием може да помогне в борбата с инфекцията там или да попречи на развиването на такава. Освен това някои проучвания показват, че зеленият чай може да бъде от полза при мъже страдащи от:

Спортуване и сваляне на излишни килограми – подпомага здравето на простатата

Редовната физическа активност, която води до сваляне на излишни килограми е един от най-добрите начини за насърчаване по-доброто здраве на простатната жлеза. Редица проучвания доказват, че редовното практикуване на умерени или интензивни упражнения намаляват риска от развиване на ДПХ. Освен това се облекчават уринарните неразположения при проблем с пикочните пътища и простатит. При мъжете с наднормено тегло, отслабването може да доведе до намаляване размера на простатата и да облекчи симптомите свързани с това.

Подходяща диета в подкрепа за здравето на простатата

Съществуват много щадящи простатата храни, които намаляват възпалението и забавят растежа на простатните клетки. Едни от най-добрите са рибите, богати на омега-3 мастни киселини, авокадо, ядки и маслини – богати на здравословни мазнини. За поддържане на доброто здраве на простатата и предпазване от злокачествено заболяване най-добре е да се спазва диета с ниско съдържание на рафинирана захар и преработени храни, богати на наситени мазнини.

Редовни прегледи в грижата за здравето на простатата

Изключително важно е да се следи здравословното състояние на простатната жлеза. Редовната профилактика при уролог води до навременна диагностика и правилно лечение. Годишният преглед на мъже над 50 годишна възраст и по-младите с фамилна обремененост е от решаващо значение при простатните заболявания. Освен прегледа може да се назначи и лабораторно изследване за простатно специфичен антиген (PSA). Маркерът е широкоизползван за профилактика на рака на простатата, при доброкачествена хиперплазия, простатит и др.

Прием на природен продукт с доказани качества за поддържане здравето на простатата

Специалистите уролози препоръчват Простабор Форте / Prostabor® Forte като натурално средство за нормалната функция на простатата и поддържане на доброто й здраве. Неговото мощно действие се дължи на високото количество пречистен екстракт от Сао Палмето – 320 мг и на иновативната течна форма на капсулата. Тя гарантира цялостно усвояване на продукта от организма и по-мощно действие. Активната съставка съдейства за намаляване големината на простатната жлеза, овладява възпалението и поддържа нормалната функция на пикочо-половата система. Приема се само по 1 капсула на ден, след хранене, което прави продукта икономически изгоден и улеснява придържането към терапията.

Потърсете го в аптечната мрежа в страната или го поръчайте онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola