лечение при уголемена простата

В следващите редове се фокусираме върху лечение на уголемена простата. Спираме се на 3 минимално инвазивни процедури, които са се доказали с годините. А за финал представяме и нещо неинвазивно със сигурен ефект и действие.

Лечение при уголемена простата – лазерна вапоризация (изпаряване) на простатата със зелен лазер

Лечението със зелен лазер е определяно като най-напредничавото за последните 25 години. То започва да се използва през далечната вече 1998 г. Предпочитано е при пациенти със средно изразени симптоми на доброкачествена простатна хиперплазия. Процедурата се провежда със специален лазерен апликатор. Светлинните импулси на лазера се насочват към тъканите на простатната жлеза и ефективно изпаряват и премахват аденома. Едновременно с това топлината на лазера коагулира кръвоносните съдове, което прави процедурата почти безкръвна.

Обикновено процедурата завършва с поставяне на катетър в пикочния мехур, през който да се извежда урината. Катетърът се отстранява в рамките на 12 часа. След 24-48 часа болничен престой пациентът се прибира вкъщи и до 3-4 дни се връща към нормалния си живот. Има данни, че 99% от пациентите са доволни от крайния резултат.

Холмиева лазерна технология

Процедурата е подходяща при по-уголемена простатна жлеза. С помощта на специален инструмент (резектоскоп) се прониква в пикочния канал (уретрата). На границата между простатната и аденоматозната тъкан, хирургът реже с холмиев лазер и коагулира тъканта. Така се постига по-висока прецизност и минимално кървене. И тук се извършва манипулацията катетеризация. Катетърът се отстранява след 24-48 часа и уринирането се нормализира.

Резиум – иновативно лечение при уголемена простата

При тази минимално инвазивна лабораторна терапия в простата се инжектира водна пара, която предизвиква изпаряване на излишната тъкан. Простатната жлеза се свива и уринирането се улеснява. Отново се налага поставяне на катерът за период от около 3-7 дни. Странични ефекти като еректилна дисфункция и ретроградна еякулация няма.

Сега е ред на обещаното в началото неинвазивно средство за лечение при уголемена простата

Простабор Форте / Prostabor® Forte е изцяло природен продукт в подкрепа на простатата и пикочо-половата система. Оказва благотворно влияние върху структурата на простатната тъкан и размера на простатата. Нормализира уринирането и е с положителен ефект върху сексуалната функция. Съставката, която стои в основата на всичко това е стандартизиран екстракт от Сао Пламето (Sereno Repens) – 320 mg. Процесът на стандартизация гарантира чистотата и ефективността на всяка капсула.

Продуктът е с научно доказан ефект. Установено е, че при над 50% от приемалите го мъже се наблюдава подчертано и трайно подобрение. Няма данни за нежелани ефекти, има отлична поносимост. Приема се веднъж дневно, което улеснява придържането към терапията. Наличен е в аптеките и в сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

borola