проблеми с простатната жлеза

Питате се дали най-честите проблеми с простатната жлеза (хиперплазия на простатата, простатит) влошават сексуалния живот? Прочетете статията, за да разберете!

Повече по темата за проблеми с простатната жлеза и сексуален живот

На анатомично ниво нераковите нарушения на простатата не повлияват негативно еректилната функция и сексуалната активност на мъжа. Може да възникне дискомфорт при еякулация (болка при еякулация и проблеми при уриниране), но ерекцията не намалява и не е компрометирана.

В последните години обаче редица проучвания показват, че простатните проблеми са свързани с еректилни нарушения. Учените, които ги провеждат, обръщат внимание на факта, че:

  • колкото по-възпалена и увеличена е простатата, и колкото по-чести са простатните симптоми, толкова повече се влошават еректилните проблеми

Тук логично възниква въпросът защо мъжете с увеличена/възпалена простата са в по-голям риск от нарушена ерекция и еректилна дисфункция (импотентност)?

Започваме с доброкачествената простатна хиперплазия. Въпреки че състоянието не застрашава живота, то сериозно влошава неговото качество. Поради характерните симптоми (често желание за уриниране, слаб поток на урината, непълно изпразване на пикочния мехур), засегнатите имат:

Съвкупността от тези оплаквания е причина и за депресия.

Депресията на свой ред е предпоставка за поява на еректилни проблеми

Не само психологическото въздействие от уголемената простата може да доведе до нарушена ерекция. Лечението с 5-алфа редуктазни инхибитори също би могло да повлия негативно сексуалната активност. Тези медикаменти блокират използването на тестостерона от простатата и по този начин намаляват хиперпластичните процеси. Приемът им обаче често има силно увреждащ ефект върху мъжкия организъм. Не е изключено да доведат до намалено сексуално желание (ниско либидо).

Що се касае за простатита, той често е свързан с болка при еякулация, която на свой ред, пречи на насладата от половия акт. Съветът на специалистите е мъжете с простатит да избягват полови контакти и да потърсят помощ от специалист при:

  • наличие на подутини/рани по гениталиите
  • изтичане на секрет от пениса

За естествено преодоляване на споменатите проблеми с простатната жлеза и добра сексуална функция уролозите у нас препоръчват…

Простабор Форте/Prostabor® Forte – изцяло природен продукт за нормална функция на простатата, пикочо-пoловата система и отличен сексуален живот. Активната съставка е високо количество екстракт от плодовете на Сао Палмето (Serenoa repens) – 320 mg – за бързо действие и максимална ефективност. За още по-добро и цялостно усвояване съставката се предлага в иновативни течни капсули (Solucaps).

Дозировката е по 1 капсула дневно. Това прави продукта удобен за прием и икономически изгоден. Няма данни за нежелани ефекти дори при продължителна употреба. Има отлична поносимост. Наличен е в аптеките в страната и онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

borola