напитки простата

За щастие на мъжете, които страдат от уголемена простата, някои напитки имат благоприятен ефект за облекчаване на симптомите и за подобряване на здравето на тази малка жлеза, с голямо значение. Най-често оплакванията при доброкачествена хиперплазия на простатата включват чести позиви за уриниране, слаб поток на урината, чувство за неизпразнен мехур и необходимост от посещение на тоалетната през нощта. В следващите редове споделяме кои са полезните напитки за мъжкото здраве и защо да ги добавите към менюто си.

Зелен чай

Зеленият чай се свързва с редица ползи за здравословното състояние, включително по-нисък риск от сърдечно-съдови заболявания, регулиране нивата на холестерол и невропротективен ефект. Когато говорим за мъжкото здраве, напитката е считана за средство, което намалява опасността от развитие на рак на простатата. Но не бива да подценяваме благоприятния ефект от приема на зелен чай при уголемена простатна жлеза. Полифенолите в състава му са от полза за превенция и облекчаване на симптомите на състоянието, благодарение на мощните си антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Изследванията акцентират върху един конкретен фитохимикал – епигалокатехин-3-галат (EGCG), който потиска свръхпроизводството на клетки и намалява разрастването на простатната тъкан.

Сок от домати – една от най-полезните напитки за простата

Доматите са отличен източник на ликопен – пигмент, който подобрява здравето на жлезата и намалява нивата на специфичните за простатата антигени. Ликопенът действа като силен антиоксидант, който предотвратява разрастването на простатната тъкан и показва добри противовъзпалителни свойства. За да се възползвате от ползите на този каротеноиден пигмент, е препоръчително да приготвите сока от домати самостоятелно у дома. Причината е, че концентратите, които се продават в магазините, обикновено съдържат добавена захар и консерванти.

Портокалов сок

Прясно изцеденият портокалов фреш съдържа големи количества витамин С. Той инхибира действието на молекула, отговорна за растежа на простатни клетки. Антиоксидантните свойства, които притежава портокаловия сок, съдържащ витамин С, също така предотвратяват развитието на доброкачествена хиперплазия на простатата, според проучване от 2007 г. И тук важи правилото за домашно приготвяне на напитката, защото добавените захари е възможно да повишат възпалението в организма и да обострят неприятните симптоми при уриниране.

За здрава простата и овладяване на симптомите на доброкачествена хиперплазия към тези напитки добавете прием на…

Простабор Форте/Prostabor® Forte – натурално средство за овладяване и профилактика на доброкачествена хиперплазия на простатата. Мощният ефект при прием на продукта се дължи на високите количества стандартизиран екстракт от плодовете на Сао Палмето – 320 mg във всяка капсула. Активната съставка работи чрез потискане на ензимните системи, които нарушават баланса на половите хормони и предизвикват нарастване на простатната жлеза. Редица клинични проучвания доказват, че резултатът при употреба на природното средство е съизмерим с този при прием на синтетични лекарства. Трайно подобрение се наблюдава при над 50% от пациентите, които се придържат към природната терапия. Безспорно предимство на продукта е, че не потиска сексуалната функция при мъжете. Иновативната фармацевтична форма, в която се предлага – течни капсули (Solucaps), допринася за по-бързото и цялостно усвояване от организма. Продуктът е с висок профил на безопасност, като няма данни за противопоказания или странични ефекти.

borola