болка при еякулация

Появата на болка при еякулация може да е тясно свързана с проблеми с простатата. Предлагаме ви да разберете повече по въпроса от д-р Едуардо Гарсия Крус. Той е специалист андролог и уролог в клиника „Вигора“ в Барселона с над 15-годиншен опит в публичния и частния сектор.

Възможни причини за появата на болка при еякулация

„Болката при еякулация не се наблюдава често в процентно отношение. Обикновено се среща при мъже с простатни проблеми. С нарастване на възрастта се увеличава делът на мъжете с това оплакване“. За това информира д-р Крус. Той посочва следните 3 възможни причини за болезнена еякулация:

Простатит

Възпалението на простатата често стои в основата на болката при еякулация. Причината е следната:

  • простатата, която извършва съкращения по време на еякулация и изтласква семенната течност в уретрата, е раздразнена и причинява болка при отделяне на еякулата

„Чувството стъписва мъжете. Вместо да изпитат удоволствие при оргазъм, те се сблъскват с болка“, отбелязва д-р Гарсия Крус.

Уринарни инфекции – една от потенциалните причини за болка при еякулация

Инфекциите на пикочните пътища също могат да доведат до болезнена еякулация. Те обикновено се срещат рядко при мъжете и на по-късна възраст. Най-честата причина за развитието им е увеличената простата.

Доброкачествена простатна хиперплазия

И увеличената простатна жлеза може да стане причина за болката по време на еякулация. Състояние е характерно за възрастните мъже, но се наблюдава тенденция към „подмладяването” му. Развива се бавно, но неотменно. Предполага се, че има връзка с хормоналния дисбаланс. Води до проблеми с уринирането. Ако не се лекува своевременно, може да доведе до:

  • камъни в пикочния мехур
  • простатит
  • бъбречна недостатъчност
  • сексуални смущения
  • запушване на пикочния канал

Призивът на д-р Гарсия Крус е:

  • при поява на болезнена еякулация или друг свързан симптом на проблеми с простатата мъжете незабавно да посетят уролог

В случай че наличието на болка при еякулация е свързано с простатни проблеми, специалистите уролози у нас препоръчват…

Простабор Форте/Prostabor® Forte – висококачествен продукт с природен състав в помощ на мъжете с простатит и доброкачествена хиперплазия на простатата. Активната съставка е екстракт от плодове на Сао Палмето (Serenoa repens). Екстрактът е в оптимално количество – 320 mg, за по-бързо действие и максимална ефективност. Иновативните течни капсули (Solucaps) допълнително усилват ефекта на Сао Палмето, като осигуряват неговото цялостно и пълно усвояване.
Попадайки в мъжкия организъм, екстрактът от Сао Палмето потиска ензимните системи, които нарушават баланса между половите хормони (тестостерон и естроген). Редуцира възпалението, намалява отока и спира разрастването на простатната тъкан.

Продуктът е практически безвреден и има отлична поносимост. Оказва положителен ефект върху сексуалната функция. Приемът е удобен – само по 1 капсула дневно.

borola