препоръки за здрава простата

Най-добрият подход за профилактика и овладяване на уголемена простатна жлеза или простатит е придържането към някои препоръки за здрава простата. Оказва се, че ежедневните навици, физическата активност и диетата могат да предотвратят развитието на тези състояния или да облекчат неприятните симптоми. В следващите редове споделяме работещи стратегии за добро мъжко здраве.

Заменете кафето със зелен чай

Зеленият чай е подходяща алтернатива на кафето за мъжете с доброкачествена хиперплазия на простатата, защото съдържа оптимални количества от полезните съединения полифеноли. Те притежават мощни противовъзпалителни, антиоксидантни и антиканцерогенни свойства. Има научни данни, че епигалокатехин-3-галат (полифенол, който се съдържа в зеления чай) е способен да намали свръхпроизводството на клетки и дори може да предотврати развитието на уголемена простата. Господата може да разчитат на тази напитка и за облекчаване на симптомите при доброкачествена хиперплазия на простатата и простатит.

Бъдете физически активни – една от най-важните препоръки за здрава простата

Редовното придържане към подходящ тренировъчен режим и поддържането на здравословно тегло са от ключово значение за мъжкото здраве. Редица проучвания доказват ползите от спорта за превенция на доброкачествена хиперплазия на простатата и облекчаване на неприятните симптоми при простатит. Важно е да споделим, че упражненията се отразяват благоприятно и върху сърдечно-съдовата система. Това подобрява еректилната функция при мъжете, която често е засегната от някои лекарства за доброкачествена хиперплазия на простатата.

Относно наддаването на килограми, проучване, публикувано в Journal of Urology, установява, че мъжете с наднормено тегло, особено тези с голямо количество мазнини в областта на корема и талията, са рискова група за развитие на уголемена простата. Свалянето на излишните килограми намалява размерите на жлезата и облекчава мъчителните симптоми при уриниране.

Намалете стреса в ежедневието

Въпреки че връзката между нервното напрежение и проблемите с простатата не е очевидна, тя доказано съществува. Когато са под стрес, някои мъже несъзнателно стягат мускулатурата на тазовото дъно, което може да доведе до хроничен простатит. Също така високите нива на стрес понижават съпротивителните и възстановителни функции на имунната система, което затруднява овладяването на възпалението. Техники, които помагат за поддържане на емоционалното здраве са практикуването на дълбоко дишане и релаксиращи упражнения като йога или тай чи.

Към изброените препоръки за здрава простата добавете природно средство с доказан благоприятен ефект за мъжкото здраве

Господата, които страдат от простатни проблеми може да се доверят на Простабор Форте/Prostabor® Forte за разрешаването им. Това натурално средство понижава отока и възпалението на жлезата и подобрява функцията й. Мощното му действие се постига благодарение на оптималното количество високопречистен екстракт от Сао Палмето (Сереноа репенс) във всяка капсула – 320 mg. Иновативната фармацевтична форма – Solucaps (течни капсули) подсилва този благоприятен ефект като осигурява бързо и цялостно усвояване на активната съставка от организма. Безспорно предимство на продукта е, че подобрява сексуалната функция при мъжете, за разлика от повечето синтетични средства, които я потискат. Дозира се по 1 капсула дневно, което улеснява придържането към терапията и я прави икономически изгодна. Няма данни за противопоказания и нежелани ефекти дори при продължителен прием.

borola