простата при мъжете

Доброкачествено уголемената простата при мъжете е широко разпространено състояние, особено с напредване на възрастта. По-конкретно според статистиката доброкачествената хиперплазия на простатата засяга около една четвърт от мъжете до 55-годишна възраст. Делът на потърпевшите сред мъжете на 75 или повече години надхвърля 50%. Простатата е малка жлеза с размерите на кестен, разположена около уретрата. Тя участва в производството на семенна течност и е от ключово значение за плодовитостта при господата. В следващите редове споделяме най-важното по темата.

Какво е доброкачествена хиперплазия на простатата?

Накратко доброкачествената хиперплазия на простатата е уголемяване на жлезата. Думата „хиперплазия” означава нарастване на орган или тъкан поради ускорено делене на клетки. Тази промяна в размера на малката жлеза може да засегне уринирането и репродуктивната способност при мъжете. Добрата новина е, че доброкачествената хиперплазия на простатата изключва развитието на ракови клетки. Противно на широко разпространени мнения в публичното пространство е доказано, че уголемената жлеза не повишава риска от злокачествено заболяване на простатата.

Какви са причините за уголемена простата при мъжете?

Към момента конкретната причина за развитието на доброкачествена хиперплазия на простатата не е напълно изяснена. Изглежда, че промените, които настъпват в нивата на мъжките полови хормони с напредване на възрастта, имат ключова роля. Предполага се, че тестостеронът, който постепенно намалява след 30 години, е пряко свързан с нарастването на простатната тъкан. Простатата преобразува тестостерона в друг мощен хормон, наречен дихидротестостерон (ДХТ), който стимулира растежа на клетките в простатната жлеза и е основната причина за бързото уголемяване на размера й.

Какви са симптомите на уголемена простата при мъжете?

Доброкачествената хиперплазия на простатата не е свързана със сериозни здравословни рискове, но неприятните смущения, съпътстващи състоянието могат значително да влошат качеството на живот при мъжете. Характерните оплаквания при уголемена простата включват:

При всеки мъж вида и тежестта на споменатите оплаквания може да варира в зависимост от степента на нарастване на жлезата.

Как да овладеем смущенията при уголемена простата?

За щастие някои промени в начина на живота могат значително да подобрят състоянието при уголемена простата. Придържането към здравословен хранителен режим, ежедневната физическа активност и практикуването на специални упражнения за простатата могат да са от помощ на господата.

Към изброените съвети специалистите у нас препоръчват да добавите прием на изцяло натурален продукт с доказана безопасност и мощен ефект при уголемена простата. Простабор Форте / Prostabor® Forte повлиява благоприятно функцията на простатата и пикочо-половата система при мъжете. Мощното действие се дължи на оптималното количество високопречистен екстракт от Сао Палмето (Сереноа Репенс). Активната съставка се грижи за здравето на простатата като потиска ензимните системи, които нарушават баланса на половите хормони (тестостерон и естроген) и предизвикват нарастване на жлезата. За още по-пълноценно усвояване от организма продуктът се предлага под формата на иновативни течни капсули (Solucaps). Неоспоримо предимство на натуралното средство е, че не потиска сексуалната функция при господата за разлика от повечето синтетични медикаменти. Естественият състав гарантира високия профил на безопасност. Няма данни за противопоказания, дори при дълговременна употреба.

borola