профилактика на простата

Много мъже се сещат за профилактика на простата, когато вече е твърде късно. Истината е, че грижата за тази малка жлеза с голямо значение не бива да чака последния момент. Всъщност най-честият повод за посещение при уролог – доброкачествената хиперплазия на простатата, засяга близо половината от господата над 50 години. Ето защо в следващите редове споделяме повече за уголемената простата и индикациите, така че е добре да помислите за мъжкото здраве.

Що е то уголемена простата?

Простатата е репродуктивна жлеза, която обгражда уретрата и изпълнява важна функция за плодовитостта на мъжете, а именно производството на семенната течност. С годините при голяма част от мъжете започват процеси на уголемяване на простатата, която в нормално състояние е с размерите на кестен. С това нарастване тя започва да притиска уретрата, което води до появата на неприятни симптоми. Оплакванията могат да варират по вид и тежест от леки неразположения до дискомфорт, който може сериозно да влоши качеството на живот. Смущенията включват чести позиви за уриниране, дори през нощта, трудности при започване на уриниране, слаба струя на урината и чувство за неизпразнен пикочен мехур.

Кога е правилния момент за профилактика на простата?

Макар и сериозните проблеми с простатата обикновено да са по-разпространени при възрастните мъже, експертите споделят, че разрастването на простатната тъкан започва около 35-тата годишнина при мъжете. Важно е да поясним, че при уголемената простата нарастването на клетките е доброкачествено (оттук идва и наименованието доброкачествена хиперплазия на простатата). Състоянието не е животозастрашаващо и се счита, че не повишава риска от развитие на рак на жлезата.

Ето кои индикации насочват, че моментът за профилактичен преглед на простатата е дошъл.

Нощно уриниране

При младите мъже ставането през нощта за посещение на тоалетната до голяма нужда обикновено не подсказва за нередност. Но ако събужданията по два или повече пъти са регулярни, то вероятно нещо с простатата не е наред. В този случай се препоръчва консултация с уролог.

Трудности при уриниране

Ако изпитвате силни позиви за уриниране, но струята просто не тръгва и се налага да се подканяте по различни начини, то това вероятно подсказва за уголемена простата. Същото се отнася и за прекъсването на потока, когато ходите по малка нужда. За да не стане по-зле, е препоръчително да проверите размера на жлезата и да изключите риска от по-сериозни заболявания.

Сексуални проблеми

Проблемите в леглото могат да са породени от доброкачествена хиперплазия на простатата. Обикновено сексуалните смущения обаче са индикатор, че състоянието е в по-напреднала фаза. Драстичното разрастване на жлезата, ако не се овладее своевременно, крие риск от притискане и увреждане на прилежащите нерви и кръвоносни съдове. В резултат мъжете може да страдат от сексуални дисфункции, като невъзможност за постигане и поддържане на задоволителна ерекция.

Природен продукт, подходящ както за лечение, така и за профилактика на простата

Универсалното решение на проблемите с простатата, независимо от възрастта, е Простабор Форте/Prostabor® Forte. Това изцяло натурално средство има мощен ефект за мъжкото здраве благодарение на високите количества пречистен екстракт от плодовете на Сао Палмето – 320 mg в състава си. Иновативната фармацевтична форма – течни капсули (Solucaps) допълнително подобряват усвояването и ефективността. Приемът на продукта потиска разрастването на простатната тъкан, намалява размера на жлезата и облекчава възпалението, отока и съпътстващите симптоми при уриниране. Удачно е терапията да се провежда за по-дълъг период. Безспорно предимство е, че продуктът се отразява положително и върху сексуалната функция на мъжете. Напълно безопасен е, като няма данни за противопоказания и нежелани реакции.

borola