признаци за проблеми с простатата

Разпознаването на издайническите признаци за проблеми с простатата може да доведе до по-ефективно лечение и по-добри резултати. Съществуват някои червени флагове, на които силния пол трябва да обърне внимание, за да се радва на добро мъжко здраве. Затова и в тази статия ще разгледаме някои от тях, а от вас зависи какви стъпки ще предприемете за правилното й функциониране.

Затруднено уриниране – един от ключовите признаци за проблеми с простатата

Мъжете могат да изпитат слаб или прекъснат поток от урина, усещане за непълно изпразване на пикочния мехур или напрежение при започване на уриниране. Тези симптоми често показват уголемена простата, известна още като доброкачествена хиперплазия на простатата (ДХП). ДХП е състояние, което изисква внимание. При него се притиска уретрата, което води и до горе споменатите проблеми. Ранното откриване и лечение са от решаващо значение за предотвратяване на усложнения като инфекции на пикочните пътища или увреждане на бъбреците.

Интересен факт е, че до 60-годишна възраст приблизително при 50% от мъжете вероятно е започнал процес на уголемяване на простатата, а до 85-годишна възраст този брой нараства до 90%.

Признаци за проблеми с простатата, като често уриниране не са за пренебрегване

Честото уриниране, особено през нощта (ноктурия), е друг значим признак за проблеми с простатата. Ноктурията засяга до 50% от мъжете над 50-годишна възраст и може значително да повлияе на качеството на живот, като наруши моделите на съня.

Това често се свързва с ДХП, но може да бъде и симптом на простатит – възпаление на простатната жлеза.

Най-общо казано се разграничават следните 4 вида простатит:

  • остър бактериален простатит
  • хроничен бактериален простатит
  • хроничен простатит (синдром на хронична тазова болка)
  • асимптоматичен възпалителен простатит

Търсенето на медицински съвет е от съществено значение за определяне на основната причина и подходящо лечение.

Болка или дискомфорт – един от ясните признаци за проблеми с простатата

Болка или дискомфорт в областта на таза, долната част на гърба или по време на еякулация може да бъде издайнически признак за проблеми с простатата. Тези симптоми могат да са индикация за простатит или, в по-тежки случаи, образувание на жлезата. Важно е да обърнете внимание на всеки постоянен или необичаен дискомфорт и да се консултирате със специалист без да губите много време.

Проблеми с простатата – кои са причините?

Важно е да наблюдавате тялото си и да разпознаете издайническите признаци за проблеми с простатата. Но също така всеки човек търси и обяснение защо всичко това се случва. Една от водещите причини според специалистите е, че проблемите с простата са свързани с резките изменения на хормоналните нива, особено при мъжете в периода 40-45 годишна възраст. Основно става въпрос за намаляване производството на тестостерон. Когато говорим обаче за по-сериозно състояние като образувание на простатата, тогава и гените имат значение. Затова освен да разпознаете червените флагове и редовният скрининг, и профилактика на простатата са от съществено значение за здравето на мъжете.

Издайнически признаци на проблеми с простатата – не се притеснявайте, природата има решение!

Простабор Форте / Prostabor® Forte е изцяло натурален продукт за поддържане на нормалната функция и структура на простатната жлеза. Стандартизираният, висококачествен екстракт от Сао Палмето, който се намира в състава му допринася за нормално уриниране и поддържане функциите на пикочо-половата система. Освен това редовният прием на природното средство влияе благоприятно на сексуалната функция при мъжете. Иновативните течни капсули позволяват цялостното му и бързо усвояване от организма и по-мощен ефект, само с прием на 1 капсула на ден, след хранене. Продуктът е алтернатива на синтетичните медикаменти за уголемена простата и е с доказан профил на безопасност. А това го прави абсолютно подходящ за продължителна употреба.

Не се колебайте, потърсете го в аптеките или поръчайте онлайн още сега от електронен магазин МоМо – www.momo.bg, където ще намерите различни атрактивни промоции.

borola