йога за уголемена простата

Йога за уголемена простата привлича вниманието като естествен и холистичен подход за управление на симптомите, свързани с това често срещано състояние. Доброкачествената хиперплазия на простатата (ДПХ) засяга много мъже с възрастта, което води до неприятни симптоми като често уриниране, слаб поток на урина и затруднено изпразване на пикочния мехур. Докато традиционното лечение е стандарт за третиране на състоянието, то йога предлага алтернативен метод, който може да помогне за облекчаване на симптомите и подобряване на общото благосъстояние.

Как йога помага при уголемена простата?

Йога е известна със способността си да подобрява цялостното физическо и психическо здраве, но как точно действа тя при увеличена простата? Практикуването на йога включва специфични пози (асани), дихателни техники (пранаяма) и методи за релаксация, които могат да бъдат насочени към мускулите и нервите около простатата. Чрез подобряване на кръвообращението, намаляване на стреса и повишаване силата на тазовото дъно, йога може да допринесе за облекчаване на симптомите, свързани с увеличена простата. Едно от основните предимства на йога е нейната способност да намалява стреса, който често е свързан с влошаване симптомите на ДПХ.

Йога при уголемена простата – най-добрите пози за облекчаване на симптомите

Някои йога пози са особено полезни за мъже, които страдат от уголемена простата. Те се фокусират върху тазовата област, като помагат за разтягане и укрепване на мускулите около простатата и подобряват притока на кръв към областта. Тези са най-добрите.

Баддха Конасана (Поза с ограничен ъгъл)

Тази поза е отлична за стимулиране на простатата и увеличаване на гъвкавостта в областта на слабините. Тя включва седене със събрани крака и леко притискане на коленете към пода. Тази позиция помага за отваряне на тазовата област, насърчавайки по-добрата циркулация и намалявайки напрежението.

Маласана (Поза на гирлянд)

Известна също като дълбок клек, Маласана е ефективна при разтягане на долната част на гърба и тазовото дъно. Тази поза помага за отпускане на тазовите мускули, което може да облекчи натиска върху простатата и да подобри уринарната функция.

Supta Padangusthasana (Поза с наклонени ръце към големите пръсти)

Тази поза е полезна за разтягане на бедрата, подколенните сухожилия и долната част на гърба. Помага за освобождаване на напрежението в областта на таза и за подобряване притока на кръв, което може да облекчи симптомите на уголемена простата.

Вирасана (Поза на герой)

Седенето във Вирасана със свити колене и задните части, опрени между петите, може да помогне за увеличаване на гъвкавостта в областта на таза. Тази поза осигурява и по-добро кръвообращение, което е от съществено значение за поддържане здравето на простатата.

Въздействие на редовната йога практика върху уголемена простата

Ползите от йога за увеличена простата са най-значими, когато се практикува последователно. Редовните йога сесии могат да помогнат на мъжете да се справят със симптомите на уголемена простата чрез подобряване на мускулния тонус, намаляване на възпалението и насърчаване на релаксацията. Научни изследвания показват, че мъжете, които практикуват редовно йога, могат да усетят облекчаване на уринарните симптоми и подобряване качеството на живот. Чрез включването на йога в своята рутина, силният пол с ДХП може да предприеме проактивен подход към управление на състоянието си, допълвайки традиционните лечения.

Природен продукт за по-мощен ефект към посочените йога практики при уголемена простата

Простабор Форте / Prostabor® Forte – естествен продукт за нормална функция на простатата и пикочо-половата система. Активната съставка е висококачествен стандартизиран екстракт от плодовете на Сао Палмето, който оказва положителен ефект върху структурата на простатната тъкан и големината на простатата. Допринася за нормалното уриниране. Влияе положително върху сексуалната функция.

Продуктът има удобен прием – по 1 течна капсула дневно, след хранене, което улеснява придържането към терапията. Усвоява се цялостно и бързо от организма, което осигурява по-мощен ефект. Икономически изгоден е и стига за дълго време. Напълно безопасен е и има отлична поносимост. Може да се закупи от аптеките в страната или да се поръча онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola