аденом на простатата операция

Вече има случаи на пациенти с аденом на простатата (доброкачествена простатна хиперплазия), които нямат проблем с еякулацията след операция. Това обявяват с гордост в средата на септември 2022 г. от болница Vithas Sevilla и от специализираната клиника по урология Suturo в испанския град Севиля. Научете повече подробности по темата в следващите редове.

Аденом на простатата и операция, която не носи риск от еякулаторни и други проблеми

Методът, използван от специалистите, е роботизирана хидроаблация на простатата или акваблация (Aquablation). Това е усъвършенствано и минимално инвазивно лечение на доброкачествена хиперплазия на простатата. То използва силата на водата, осигурена с роботизирана прецизност, за да облекчи симптомите на доброкачествено уголемена простата.

„Акваблационната терапия е прецизна, безопасна и с предсказуеми резултати. Тя спомага за дългосрочно преодоляване на дискомфорта, независимо от размера на простатата“. Коментарът прави д-р Антонио Медина, който е специалист уролог в болница Vithas Sevilla и в специализираната клиника по урология Suturo.

Експертът информира, че при извършване на роботизирана хидроаблация хирургът вижда простатата в реално време. По думите му това е голямо предимство, тъй като позволява на извършващия операцията да прецени точно кои части от жлезата да отстрани, и кои – не. По този начин се предотвратява допускането на грешки, които биха довели до сериозни, понякога и необратими, усложнения. Примери за такива са еректилна и еякулаторна дисфункция, както и уринарна инконтиненция.

Още предимства на операцията

Испанските специалисти информират, че пациентите, претърпели акваблация в болница Vithas Sevilla, не са развили уринарна инконтиненция. В допълнение, няма данни, оперираните мъже да са получили еякулаторни проблеми. По отношение на страничните ефекти от операцията, такива почти липсват. Статистиката сочи, че процентът на необратимите усложнения е пренебрежимо нисък. Експертите обръщат внимание и на това, че болничният престой обикновено е много кратък. В болшинството от случаите оперираният бързо се връща към ежедневието си.

Природно средство за още по-бързо възстановяване след операция на аденом на простатата

Едни от най-добрите уролози и специалисти по мъжко здраве у нас препоръчват Простабор Форте / Prostabor® Forte в следоперативния период. Всяка капсула от продукта съдържа висококачествен стандартизиран екстракт от плодовете на Сао Палмето (Сереноа репенс) – 320 mg. Природната формула помага за поддържане на нормална функция на простатата и пикочо-половата система. Допринася за нормално уриниране. Влияе благоприятно на сексуалната функция.

Ефективността на продукта допълнително е усилена от иновативните течни капсули (Solucaps), които осигуряват по-бързо и ефективно усвояване на активната съставка.

Приемът е удобен – само веднъж дневно, което улеснява придържането към терапията. Няма противопоказания. Търсете в аптеките или поръчайте още сега от всяка точна на страната от сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola