болести на простатата

Оказва се, че тайната на превенцията срещу болести на простатата е воденето на активен полов живот. По-конкретно изследванията показват, че по-честата еякулация, независимо дали по време на секс или мастурбация, може да намали риска от злокачествено заболяване на простатата. В следващите редове споделяме повече за неподозираните ползи от интимния живот за мъжкото здраве.

Какви са ползите от секса за превенция на болести на простатата?

Ефектът от секса (или еякулацията) върху здравето на простатата все още е тема с много въпросителни. Но скорошни проучвания сочат, че има потенциална полза. Изследване от 2016 г. установява, че мъжете, които еякулират най-малко 21 пъти на месец, намаляват риска от рак на простатата с около 20%. Сравнението е спрямо господата, които извършват еякулацията четири до седем пъти на месец. Проучването включва близо 32 000 мъже и разглежда навиците им за еякулация, за които те съобщават, в рамките на две десетилетия. Резултатите се противопоставят на предходно вярване по темата, според което повишената сексуална активност може да увеличи риска от рак на простатата поради хормонална стимулация.

Как еякулацията помага срещу болести на простатата?

Простатната жлеза е част от мъжката репродуктивна система. По същество това е мястото, където еякулаторните канали се изпразват в уретрата, така че спермата (и сперматозоидите) могат да бъдат изхвърлени от уретрата с еякулация. Според т.нар. „хипотеза за стагнация на простатата“ канцерогените естествено се натрупват в простатата. Това акумулиране води до потенциален риск от развитие на злокачествено заболяване на простатата. Според теорията решението за превенция е, че еякулацията може да премахне тези потенциално вредни канцерогени, намалявайки риска от рак.

Помага ли интимния живот срещу уголемена простата?

Най-разпространеното, за щастие доброкачествено заболяване на жлезата, е хиперплазията на простатата. Тя протича с уголемяване размера на простатата, съпътствано от редица смущения. Те включват трудно започване на уриниране, чести позиви за посещение на тоалетната, включително през нощта, слаба струя на урината, усещане за неизпразнен мехур и др. Доброкачествената хиперплазия на простатата измъчва голям процент от мъжете с напредване на възрастта, но не може да бъде предотвратена чрез по-честа еякулация.

Но за щастие природата има решение на този проблем!

За много мъже уголемяването на простатата е неотменна част от процесите на стареене. Но няма място за отчаяние, защото Простабор Форте / Prostabor® Forte е създаден специално с грижа за малката жлеза с голямо значение. Натуралното средство намалява отока и възпалението на жлезата и подобрява функцията й. Мощното му действие се постига благодарение на оптималното количество високопречистен екстракт от Сао Палмето (Сереноа репенс) във всяка капсула – 320 mg. Иновативната фармацевтична форма – Solucaps (течни капсули) подсилва този благоприятен ефект като осигурява бързо и цялостно усвояване на активната съставка от организма. Безспорно предимство на продукта е, че подобрява сексуалната функция при мъжете, за разлика от повечето синтетични средства, които я потискат. Дозира се по 1 капсула дневно. Терапията е удобна и икономически изгодна. Няма данни за противопоказания и нежелани ефекти дори при продължителен прием. Продуктът е наличен в аптеките в страната и онлайн в сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola