забранени храни при увеличена простата

Има забранени храни при увеличена простата, които е препоръчително да не присъстват в ежедневното меню на мъжете над 50 години. Диетата е подход с доказана ефективност за облекчаване на неприятните симптоми при уголемяване на простатната жлеза. Най-честите оплаквания на господата са свързани с трудности при започване на уриниране, тънка струя на урината, чести позиви за посещение на тоалетната по малка нужда и усещане за неизпразнен пикочен мехур. В следващите редове отделяме по-специално внимание на храните и напитките, които да избягвате, за да предотвратите възпаление и да осъществите контрол над здравето на простатата.

Червено месо – лидер в класацията на забранени храни при увеличена простата

Ежедневната консумация на червено месо се свързва с повишен риск от развитие на уголемена простата и влошаване на симптомите, ако жлезата вече е увеличила размера си. Обяснението е, че тези месни продукти значително вдигат нивата на арахидонова киселина в организма. Тя предизвиква инфламация и влошава симптомите при доброкачествена хиперплазия на простатата. Експертите по мъжко здраве предлагат да заложите на консумацията на мазна риба като сьомга, скумрия и херинга. Те съдържат полезните омега-3 мастни киселини, които се борят с възпалението, намалят болката и отока.

Продукти, които съдържат трансмазнини

Тези „лоши“ мазнини са особено противопоказни за мъжете с уголемена простата. Редовната им консумация в големи количества се свързва със задълбочаване на оплакванията при господата с доброкачествена простатна хиперплазия. Коварното е, че трансмазнините се съдържат в голяма част от хранителните продукти на пазара, включително преработените, пакетирани и т.нар. „бързи“ храни. По-добрият избор за мъжкото здраве е консумацията на зехтин.

Кофеинови напитки

Кофеиновите напитки са любими за мнозина, но не се препоръчват на мъжете с уголемена простата. Причината са диуретичните свойства на кофеина, който увеличава производството на урина. Пикочният мехур се изпълва по-бързо, което води до драстично повишаване на позивите за уриниране и броя на посещенията на тоалетната. Алтернатива на кафето е зеленият чай, който има разбуждащ ефект. Бонус са полифенолите в състава му. Те притежават полезни за простатата антиоксидантни, противовъзпалителни и антиканцерогенни свойства.

След тези забранени храни при увеличена простата вижте природно средство за овладяване на състоянието

Мъжете с уголемена простата спокойно може да се доверят на Простабор Форте / Prostabor® Forte. Положителното му влияние е благодарение на оптималното количество високопречистен екстракт от Сао Палмето (Сереноа Репенс). Активната съставка оказва мощен ефект върху простатната жлеза като потиска ензимните системи, които нарушават баланса на половите хормони (тестостерон и естроген) и предизвикват уголемяване на простатата. Изцяло природният продукт се предлага под формата на иновативни течни капсули (Solucaps), които гарантират по-бързо и цялостно усвояване на активната съставка.

Безспорно предимство на продукта е, че действа благоприятно и върху сексуалната функция на мъжете, вместо да я потиска. Естественият състав гарантира високият профил на безопасност. Няма данни за противопоказания, дори при дълговременна употреба.

borola