проблеми простата

Приемът на болкоуспокояващи без рецепта като аспирин и ибупрофен действа срещу проблеми с простата. За това информират експерти. Те обаче са категорични, че при предозиране с подобни лекарства има риск от потенциални странични ефекти.

Повече за проблеми с простата и аналгетици

„Нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС) служат за профилактика на урологични проблеми“. Изказването е на д-р Дженифър Сейнт Саувър, която е епидемиолог в престижната клиника „Майо“ в гр. Рочестър, Минесота, САЩ. Тя е ръководител на проучване, доказващо, че при мъжете, които всекидневно приемат НСПВС има около 50% намаляване на уголемена простата.
Отваряме скоба, че състоянието е известно като доброкачествена простатна хиперплазия и засяга предимно мъже над 50-годишна възраст.

От проучването става ясно, че пациентите, които всеки ден са на болкоуспокояващи, имат с близо 1/3 по-малко умерени до тежки уринарни смущения. Нивото на простатно-специфичен антиген (ПСА) при изследваните лица също е понижено.

Припомняме, че ПСА е гликопротеин, който се образува само в простатната жлеза. Освен към доброкачествена хиперплазия повишените му стойности могат да насочват към злокачествени новообразувания на простатата и към възпаление на жлезата (простатит).

Д-р Саувър и други експерти още не са открили как точно НСПВС помагат при увеличена простата

Подозират обаче, че противовъзпалителното действие на тези медикаменти е в основата на положителния ефект върху простатата.

Независимо от ползите, които НСПВС носят за простатната жлеза, и те като всяко лекарство могат да предизвикат нежелани странични реакции. Ако се предозират, рискът от бъбречни и други здравословни проблеми е реален. В допълнение надвишаването на препоръчаната доза парацетамол е в състояние да доведе до чернодробна токсичност.

От Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) предупреждават, че продължителното използване на НСПВС увеличава опасността от здравословни проблеми. Примери за такива са инфаркт, инсулт, язви и кървене от стомаха и червата.
„Опасностите над здравето надделяват над обнадеждаващите резултати. Ето защо не препоръчваме НСПВС за намаляване нивото на ПСА или при уголемена простата“, казва д-р Саувър.

Наши изтъкнати специалисти препоръчват използването на висококачествен природен продукт за лечение и профилактика на проблеми с простата

Простабор Форте / Prostabor® Forte е естествена формула за здрава простатна жлеза. Той подкрепя нормалната функция на простатата и пикочо-половата система. Действието му се дължи на екстракта от плодовете на Сао Палмето (Serenoa repens). Активната съставка е във високо количество (320 мг) и в иновативна форма (Solucaps) за по-бързо действие и максимална ефективност.

Продуктът е напълно безопасен. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием. Дозировката е по 1 капсула дневно след хранене, което улеснява придържането към терапията и е предпоставка за постигане на оптимални резултати.

Предлага се в аптеките без рецепта. Може да бъде закупен и онлайн от сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola