природни лекове за простатата

В свят, пълен с фармацевтични решения, откриването на природни лекове за простатата набира сила, предлагайки холистичен подход за поддържане на нейната функция. В тази статия ще предложим някои от най-добрите естествени средства за постигане на целта по безопасен начин.

Тиквени семки – природни лекове за простатата

Не позволявайте на малкия им размер да ви заблуди – тиквените семки са страхотни, когато става въпрос за здравето на простатата. Изобилни от хранителни вещества като цинк, магнезий и антиоксиданти, тези семена предлагат множество ползи за функцията на простатата. Цинкът, по-специално, играе решаваща роля за здравето на жлезата, като поддържа имунната функция и регулира растежа на простатните клетки. Включването на тиквени семки в диетата ви може да помогне за подобряване „работата“ на пикочните пътища и да намали риска от развитие на инфекции.

Ликопен – силата на червения пигмент от природата за здравето на простатата

Ликопенът е пигментът, отговорен за червения оттенък на доматите и другите червени плодове. Той е обещаващ съюзник в борбата срещу заболявания на малката жлеза, като доброкачествена хиперплазия на простатата (ДХП), например. Като мощен антиоксидант, той проявява противовъзпалителни свойства и може да помогне за защита на клетките на простатната жлеза от оксидативно увреждане. Редовната консумация на храни, богати на ликопен, като домати, диня и розов грейпфрут, намалява риска от развитие на злокачествено заболяване на простатата.

Коприва – един от подценявате природни лекове за простатата

Копривата крие богат терапевтичен потенциал за поддържане здравето на простатата. Богата на витамини, минерали и биоактивни съединения, като лигнани и стероли, копривата има противовъзпалителни и диуретични ефекти, които могат да помогнат за облекчаване на симптомите, свързани с ДХП. Проучванията показват, че копривата може да помогне за подобряване потока на урината, намаляване обема на остатъчната урина и облекчаване на дискомфорта, причинен от увеличена простата.

Черен кимион – един от неподозираните природни лекове за простатата

Това едногодишно тревисто растение, притежава мощни противоракови свойства. То е щателно проучено по отношение лечението на злокачествени заболявания. В частност е установено, че е особено полезно при лечение на злокачествено новообразувание на простатата (убива 50-80% от раковите клетки) и други простатни проблеми като простатит.

Сао Палмето – един от най-добрите природни лекове за простатата

Сао Палмето от плодовете на палма джудже, отдавна е приветствано като мощно средство за лечение на проблеми с простатата. Богато на мастни киселини и фитостероли, това тревисто растение проявява противовъзпалителни свойства, което го прави предпочитан избор за облекчаване симптомите на доброкачествена хиперплазия на простатата (ДПХ). Проучвания показват, че Сао Палмето може да помогне за намаляване честотата на уриниране, подобряване потока на урината и смекчаване на уголемяването на простатната жлеза.

Натурално средство с екстракт от Сао Палмето – лидер сред природните лекове за простатата

Специалистите уролози у нас препоръчват мощният Простабор Форте / Prostabor® Forte за нормална функция на простатата и пикочо-пoловата система. Този 100% растителен продукт благоприятства по естествен начин здравето на простатата. Тайната на действието е в специално подбраният висококачествен стандартизиран екстракт от плодовете на Сао Палмето – 320 mg. Ефективността на съставката е усилена от иновативната течна форма (Solucaps), която гарантира по-бързо и цялостно усвояване. Редовно приеман продукта:

  • Оказва благоприятно влияние върху структурата на простатната тъкан и големината на простатата
  • Допринася за нормално уриниране
  • Влияе благоприятно на сексуалната функция

Натуралното средство е с висок профил на безопасност и е напълно подходящо за продължителен прием. Дозира се по 1 течна капсула дневно, което улеснява придържането към терапията. Потърсете в аптеките в страната или поръчайте лесно и удобно от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola