проблеми при простата

Цели 40% от мъжете над 50-годишна възраст ще се сблъскат с проблеми при простата в даден момент от живота си. Този процент ще нарасне до 80-90% при мъжете на 80 години. Тревожната прогноза е на д-р Гонсало Виталиано, завеждащ Клиничното подразделение по онкология към Отделението по урология в немска болница.

Кои проблеми визира специалистът и как да се намали рискът? Отговорът ви очаква в следващите редове.

Доброкачествена хиперплазия – един от най-честите проблеми при простата

Обикновено това е възрастово обусловено състояние, което се среща при мъже над 40 години. Характеризира се със структурни промени на простатната жлеза. Важно е, че НЕ увеличава риска от простатен аденокарцином. Дори има данни, че осигурява известна защита от раковото заболяване.

Въпреки че не крие опасност за живота, хиперплазията на простатната жлеза сериозно влошава качеството му. Причина за това са характерните симптоми – чести позиви за уриниране особено нощем, трудно и болезнено уриниране, непълно изпразване на пикочния мехур. Неглижирането на състоянието и липсата на лечение може доведе до редица здравословни проблеми. Такива са отслабване мускулите на пикочния мехур, влошена бъбречна функция и дори бъбречна недостатъчност.

Аденокарцином на простатата – друг от честите проблеми

Това е най-честият тумор при мъжете. До края на XX в. е втора причина за смърт след рака на белия дроб при мъже над 50 години.

Редица проучвания от последните години показват, че откриването на тумори в начален стадий се увеличава чрез ефективни програми за ранна диагностика. Това допринася за намаляване на смъртността от опасното раково заболяване при мъжете.

Днес, благодарение на ранната диагностика, простатният аденокарцином вече е на трето място в класацията за смъртност. На предните две позиции са белодробния и колоректалният рак.

Естествено решение срещу проблеми при простата

Освен с редовна профилактика рискът от простатни проблеми (особено доброкачествена хиперплазия) може да бъде намален с Простабор Форте / Prostabor® Forte. Това е специално разработен продукт с грижа за мъжкото здраве. Съдържа висококачествен стандартизиран екстракт от плодовете на Сао Пламето (Serenoa repens) – 320 mg. Процесът на стандартизация е гаранция за чистотата и ефективността на всяка капсула.

Активната съставка потиска ензимните системи, които нарушават баланса на половите хормони (тестостерон и естроген) и довеждат до увеличаване на простатата.

Проучвания показват, че продуктът е толкова ефективен, колкото и синтетичните лекарства. Странични ефекти липсват. Подходящ е за продължителен прием. Приема се веднъж дневно, което улеснява придържането към терапията. Иновативната форма – Solucaps (течни капсули), позволява цялостно и бързо усвояване от организма, а оттам и по-мощен ефект. Влияе благоприятно върху сексуалната функция.

Търсете продукта в най-близката аптека или го поръчайте от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

borola