срещу хиперплазия на простата

Емболизацията е минимално инвазивен метод срещу хиперплазия на простата, който може да се прилага за дългосрочно овладяване на състоянието. Доброкачественото уголемяване на жлезата е често срещано, като засяга половината от мъжете над 50-годишна възраст. Когато простатната жлеза увеличи размера си, започва да притиска уретрата. Този натиск провокира характерните за доброкачествената хиперплазия на простатата симптоми при уриниране. Оплакванията включват чести, неотложни позиви за уриниране, включително през нощта, затруднения при започване на уриниране, непостоянна струя на урината и чувство за неизпразнен пикочен мехур.

Повече за емболизацията на простатата

Ново широкомащабно и дългосрочно проучване съобщава за ефективността на ново лечение за справяне с неудобствата, причинени от доброкачествената хиперплазия на простата. Става въпрос за емболизация на простатната артерия – хирургичен, но минимално инвазивен метод с добър профил на безопасност. Предимство на този подход за лечение е, че не води до страничните ефекти, свързани с фармакологичните възможности.

Изследователи са разкрили на годишната научна конвенция на Дружеството по интервенционална радиология, проведена във Финикс (Аризона), че повече от 1000 пациенти, подложени на интервенцията, са съобщили за значителни подобрения в симптоматиката шест години по късно. Проучването показва, че емболизацията на простатата е високоефективно лечение, чиито дългосрочни резултати включват облекчаване на симптомите на долните пикочни пътища и значително подобряване качеството на живот. Експертите по мъжко здраве споделят за любопитната тенденция господата с уголемена простата в САЩ да не стартират традиционното медикаментозно лечение, въпреки че отговарят на всички критерии. Притесненията на мъжете най-често са свързани със страничните ефекти от лекарствата за простата, засягащи сексуалната функция.

Емболизацията на простатата избягва тези потенциални рискове, като същевременно овладява уринарните смущения в дългосрочен аспект.

Техниката се извършва чрез малка пункция в китката или слабините. Оттам с помощта на специален катетър се достига до артериите, които кръвоснабдяват простатата. Процесът е безболезнен, а манипулацията се извършва с минимална седация, за да се избегне безпокойство. Освен облекчаване на симптомите, процедурата постига и устойчиво намаляване размера на простатата през годините. Ето защо експертите съветват мъжете с уголемена простата да не се примиряват със смущенията, а да вземат информирано решение за овладяване на проблема и подобряване качеството на живот.

Природен продукт, който помага срещу хиперплазия на простата

Независимо какъв избор за лечение на простатната хиперплазия ще направите, специалистите по мъжко здраве у нас горещо препоръчват да се доверите на Простабор Форте / Prostabor® Forte. Този изцяло природен продукт помага както за превенция, така и за овладяване на симптомите при уголемена простата. Натуралната терапия може да се прилага самостоятелно или успоредно с друго лечение. Благотворното действие върху простатната функция се дължи на оптималното количество висококачествен стандартизиран екстракт от плодовете на Сао Палмето (Serenoa repens) – 320 mg.

Ефективността на продукта е допълнително подсилена от иновативната фармацевтична форма – течни капсули (Solucaps), които осигуряват по-бързо и цялостно усвояване на съставката.

Приемът спомага не само за намаляване размера на простатата и отока, а и за подобряване на уринирането. Това е причината продуктът да е известен като „природен катетър“ сред пациентите със затруднено уриниране.

Не предизвиква нежелани ефекти и е подходящ за продължителна употреба. Приемът е удобен – само по 1 капсула дневно. Влияе благоприятно на сексуалната функция! Предлага се в аптеките и в онлайн магазин МоМо на адрес www.momo.bg.

borola