съвети за здрава простата

Следвайки няколко лесни съвети за здрава простата може да постигнете голям успях за добро мъжко здраве. С напредване на възрастта рискът от проблеми с простатната жлеза, като нейното нарастване например се увеличава. Но има някои неща, които може да направите като промени в здравословния начин на живот, избягване на някои вредни навици, които със сигурност ще помогнат за по-доброто здраве на простатата.

Кои са най-добрите съвети за здрава простата – отговорите са тук

Без значение на колко години сте, здравето на простатата винаги трябва да е от значение. Ако следвате някои от посочените в следващите реда съвети, то може да предотвратите по-сериозни заболявания, свързани с жлезата.

Диета и упражнения – едни добри съвети за здрава простата

Здравословна диета, редовни упражнения и контрол на теглото помагат за поддържане притока на кръв към всички мускули, в това число и простата, като така й позволяват да функционира най-добре. Важно е още в младите години да работите върху поддържане на здравословен начин на живот, което ще ви се отблагодари с напредване на възрастта. Тъй като липсата на движение, и някои храни богати на вредни мазнини и захари, водят до недостиг на кислород във всички части на тялото, то така се повишава риска от развитие на еректилна дисфункция и уголемяване на простатата. Затова и редовните упражнения като ходене, бягане, плуване се оказват абсолютен хит за доброто здраве на малката жлеза с огромно значение. А ако се чудите с какво да се храните, то ще ви предложим да ограничите червените меса и да заложите на Средиземноморска диета, много плодове и зеленчуци, по възможност в суров вид. Не забравяйте доматите, те доказано помагат при доброкачествена хиперплазия на простатата и редуцират раковите клетки, заради голямото количество ликопен, който се съдържа в тях.

Намаляване на тютюнопушенето

Прекомерната употреба на тютюневи изделия е една от основните причини за редица заболявания. В този случай един от нашите съвети за здрава простата е да приключите с този вреден навик. Пушенето увеличава риска от хипоксия и повишава количеството на свободни радикали в тялото. Те са много реактивни и причиняват редица възпаления в организма, както и някои генни мутации и развитие на ракови клетки в органи, включително и в простатната жлеза.

Редовен скрининг

Този е един от съветите за здрава простата, който е добре да не се пренебрегва. Редовният скрининг е от изключителна важност за профилактика и за следене на състояния, засягащи жлезата. Препоръките кога да се започне с него зависят от това дали сте във високорискова или среднорискова група от развитие на злокачествено заболяване на простатата. Ако сте в първата група, то започнете с редовните прегледи още на 40 годишна възраст. За всички останали годините между 45-55 са добро начало за скрининг. Той обикновено включва дигитален ректален преглед и PSA тест. Този кръвен тест, най-често се използва за скрининг за рак на простатата, измерва колко простатен специфичен антиген PSA има в кръвта. Резултатите се коментират с лекар специалист.

Прием на натурален продукт – един от най-важните съвети за здрава простата

Мъжете могат да се доверят на Простабор Форте / Prostabor Forte за цялостна грижа за простатата. Той е изцяло натурален продукт и съдържа високо количество стандартизиран екстракт от Сао Палмето – 320 мг, за по-бързо действие и максимална ефективност. Приемът му оказва благоприятно влияние върху структурата на простатната тъкан и големината на простатата. Допринася за поддържане на нормалната функция на жлезата и пикочно-половата система. Активната съставка е под формата на мастноразтворими течни капсули (Solucaps) за по-мощен ефект и по-бързото, и цялостно усвояване от организма. Продуктът е подходящ за продължителна употреба и е икономически изгоден заради удобния си прием – по 1 течна капсула, след хранене.
Потърсете в аптеките в страната или купете онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola