проблемно уриниране при мъжете

Проблемно уриниране при мъжете е често срещано оплакване, особено за тези над 50 годишна възраст. В повечето случаи това подсказва за някакъв проблем, обикновено с простатата. Индикациите, че нещо с жлезата не е наред, включват чести позиви за посещение на тоалетна, трудности при започване на уриниране, слаб поток на урината и чувство за неизпразнен пикочен мехур. Мъже, ако припознавате някои от симптомите, то статията е точно за вас.

Уголемена простата – причина за проблемно уриниране при мъжете

Уголемената простата е основната причина мъжете да имат проблеми с уринирането. С напредване на възрастта естествено жлезата нараства, а това води до последици. Този растеж притиска канала в простатата, като го прави по-тесен, а преминаването на урината става по-трудно. Увеличената простата може да доведе до различни симптоми, включително:

  • Слаба струя
  • Напъване за изтласкване на урината
  • Проблем със стартиране на струята или струя, която спира и започва
  • Усещане за невъзможно изпразване на пикочния мехур
  • Дрибъл след излизане от тоалетната
  • Често уриниране през нощта
  • Невъзможност за уриниране изобщо

Всичко това може значително да влоши качеството на живот на засегнатия. Затова може да се предприемат няколко лесни стъпки, за овладяване на оплакването проблемно уриниране при мъжете.

Съвети за облекчаване на нощно уриниране при мъжете

Няма как да се спре уголемяването на простата, както казахме вече това се случва естествено. Но при уринарни проблеми съществуват някои опции, които ще помогнат, за да се почувствате по-добре.

Хидратирайте се внимателно

Важно е да пиете течности, за да останете хидратирани, но е добре да спазвате някои основни правила, особено, когато на лице е проблем с уринирането. Като например:

  • Намалете приема на течности вечер. По принцип се препоръчва хората да пият по-малко от чаша вода след 18 часа или вечеря
  • Избягвайте изкуствените подсладители и оцветители, които могат да раздразнят пикочния мехур
  • Ограничете консумацията на кафе, чай и газирани напитки. Кофеинът има диуретичен ефект
  • Следете приема на алкохол. Бирата и виното също могат да действат като дразнители на пикочния мехур и диуретик, което ще увеличи позивите за уриниране

Практикувайте „двойно изпразване“ на пикочния мехур

Ако чувствате, че не може да изпразните напълно пикочния мехур, „двойното изпразване“ може да е правилният ход за вас. Опитайте се след първото пускане на струята урина да изчакате от 30 секунди до минута и след това да изцедите още малко. Това може да помогне за по-пълното освобождаване на пикочния мехур, което ще спечели повече време преди следващото посещение до тоалетната.

Не задържайте позивите за уриниране

Много е важно, когато усетите, че пикочният мехур се напълни да не задържате позивите. Той трябва да се изпразва на всеки два часа, нещо което почти никой човек не прави. Все пак обаче това е един метод, който успешно се справя с неприятното проблемно уриниране при мъжете.

Приемайте качествен натурален продукт за проблемно уриниране при мъжете

Мъжете с уголемена простата могат да се доверят на Простабор Форте / Prostabor®Forte за овладяване на смущенията. Този изцяло природен продукт съдържа висококачествен екстракт от Сао Палмето. Бързото действие на продукта е гарантирано и благодарение на иновативната фармацевтична форма Solucaps (течни капсули), която позволява цялостно усвояване на съставката. При редовен прием ефектът е намаляване на оттока, възвръщане нормалния размер на жлезата и нормализиране на уринирането. Безспорно предимство на продукта е, че повлиява положително и сексуалната функция при господата. Той е с удобен и икономически изгоден прием – по 1 капсула дневно, след хранене. Подходящ е за дългосрочна употреба, заради високия си профил на безопасност.

Потърсете в аптеките или поръчайте още сега онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg, където може да разгледате за актуални и атрактивни промоции.

borola