уриниране и простата

Уриниране и простата са две взаимно свързани теми. Няма как да не се говори за едната и да не се спомене другата. А ето и поредното доказателство за това!

Тадалафил, активна съставка в лекарство за еректилна дисфункция, помага за облекчаване симптомите на долните пикочни пътища при мъже с увеличена простата. Заключението е от проучване отпреди няколко години, публикувано в сп. The Journal of Urology.

Уриниране и простата – данни от изследването

Започваме с кратка статистика. Повече от 50% от мъжете на и над 50-годишна възраст имат симптоми на долните пикочни пътища в резултат на увеличена простата.

Тук отваряме една скоба, че долните пикочни пътища представляват пикочният мехур и пикочният канал (уретрата). Пикочният канал извежда урината от пикочния мехур извън тялото. Оплакванията, свързани с долните пикочни пътища, се отнасят до съхранението на урината и нейното изхвърляне от тялото.

Най-често проблемите включват повишена честота на уриниране, неотложни позиви за уриниране, трудно уриниране, прекъснато уриниране. И още – слаба струя на урината и непълно изпразване на пикочния мехур.

Медикаментите, използвани за лечение на проблемите с уринирането при уголемена простата, често имат странични ефекти. Примери за такива са замаяност, понижено кръвно налягане и сексуална дисфункция.

В споменатото проучване участват 1056 мъже от 10 държави

Доброволците са разделени в 5 групи на случаен принцип. Контролната група получава плацебо, а останалите 4 – тадалафил в доза от по 2,5, 5,0, 10,0 или 20,0 мг дневно.

Резултатите по категоричен начин показват, че тадалафил във всички дози е по-ефективен от плацебо при симптоми на долните пикочни пътища.

Статистически значими ефекти са наблюдавани на 4, 8 и 12-та седмица от изследването.

„Полуживотът на тадалафил е 17,5 часа, което означава, че, приеман веднъж дневно, той носи терапевтични ползи. Към момента не са изяснени точните механизми на действие, чрез които инхибиторите на PDE5 като тадалафил облекчават симптомите на долните пикочни пътища при уголемена простата. Изследват се няколко предполагаеми механизма“. Това коментира един от изследователите в проучването – урологът д-р Клаус Роерборн от медицинския център към Югозападния университет на Тексас.

Тепърва ще говорим още много за уриниране и простата

Сега обаче е време да обърнем поглед към Простабор Форте / Prostabor® Forte – една разумна природна алтернатива при доброкачествено увеличение на простатата.

Формулата съдържа висококачествен стандартизиран екстракт от плодовете на Сао Палмето (Сереноа репенс) – 320 mg. Активната съставка се намира в по-ефективна мастноразтворима форма – Solucaps (течни капсули), която осигурява по-бързо и цялостно усвояване. Процесът на стандартизация гарантира чистотата и ефективността на всяка капсула.

Приемът спомага не само за намаляване размера на простатата и отока, а и за подобряване на уринирането. Това е причината продуктът да е известен като „природен катетър“ сред пациентите със затруднено уриниране.

Продуктът е напълно безопасен и е подходящ за дълговременна употреба. Има положителен ефект върху сексуалната функция. Приема се веднъж дневно, което улеснява придържането към терапията.

Продава се в аптеките без рецепта. Може да бъде поръчан и от сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola