природно лечение на простатата

Природно лечение на простатата е важна тема за мъжете, които търсят алтернативен подход на лекарственото такова. В тази статия ще разберете кои естествени средства ще намалят дискомфорта в следствие на проблеми с малката жлеза с голямо значение и ще ви накарат да се почувствате отново добре.

Тиквените семки като природно лечение на простатата

Когато говорим за природно лечение на простатата, тиквените семки заслужават специално внимание заради техния богат хранителен профил. Те са пълни с цинк, който играе решаваща роля в поддържане здравето на простатната жлеза. Минералът помага за регулиране нивата на тестостерон и намалява риска от доброкачествена хиперплазия на простатата (ДПХ). Затова и попълване на нивата му в организма чрез диета или добавки е изключително важно. Освен цинка, тиквените семки също са с високо съдържание на фитостероли, за които е доказано, че намаляват симптомите на ДПХ чрез свиване на простатата. Включването на шепа тиквени семки в ежедневната ви диета, като лека закуска или поръсени върху салати и смутита може да има трайни ползи за здравето на малката жлеза.

Диета с високо съдържание на ликопен – природно лечение на простатата

Ликопенът е мощен антиоксидант, който се съдържа в доматите и други червени плодове. Изследвания показват, че при мъжете, които консумират диета, богата на ликопен, се намалява риска от развитие на злокачествено образувание на простатата. Действието му се дължи на това, че той неутрализира свободните радикали, които могат да причинят клетъчно увреждане на жлезата, намалявайки оксидативния стрес. Сготвените домати, които отделят повече бионаличен ликопен от суровите са отлично допълнение към благоприятна за простатата диета. Ползите на антиоксиданта не спират до тук. Той също така помага за подобряване на уринарната функция и облекчаване симптомите на ДПХ. А това всъщност го прави едно много важно естествено средство за цялостно здраве на простатата.

Зелен чай – освежаващ начин за поддържане здравето на простатата

Зеленият чай е известен със своите ползи за здравето от векове и се откроява като ефективно естествено лечение на простатата. Доказано е, че катехините в зеления чай, мощни антиоксиданти, инхибират растежа на раковите клетки в простатата и намаляват възпалението. Направени проучвания доказват ползите на напитката. Мъжете, които редовно консумират зелен чай, са по-малко склонни да развият рак на простатата в сравнение с тези, които не го правят. Редовната му консумация намалява възпалението в пикочните пътища и подобрява уринарната функция. А това го прави отличен избор за мъже, които страдат от ДХП. Пиенето на 2-3 чаши зелен чай дневно е лесен и приятен начин да поддържате здравето на простатата. Струва си да се отбележи, че за оптимални ползи най-добре е напитката да не е подсладена. Захарта може да компрометира благоприятните за здравето свойства.

Чай от семена на диня – неизменна част от успешното природно лечение на простатата

Динените семена подобряват нивото на простатно-специфичен антиген (PSA) в кръвта и облекчават симптомите на уголемена простата при гризачи. Това показват резултатите от малко проучване в European Journal of Medicinal Plants. По аналогия се смята, че семената от диня могат да предизвикат подобен ефект при мъжете. Изпитайте действието им, като си приготвите чай от тях. За да приготвите напитката запарете 1 с.л. смлени семена от диня в 250 мл вряща вода. Прецедете течността, след като изстине. Пийте на малки глътки 2 пъти на ден.

Продукт с натурален състав за природно лечение на простатата

Простабор Форте / Prostabor® Forte – една разумна алтернатива при проблеми с простатата. Това е натурален продукт, който съдържа стандартизиран екстракт от плодовете на Сао Палмето – една от най-известните билки за простата. Този екстракт е известен със своето бързо действие и висока ефективност при подпомагане здравето на простатата. Редовният прием на продукта може да помогне за подобряване структурата и размера на простатната тъкан, а също така да поддържа нормалната функция на жлезата и пикочно-половата система.

Едно от предимствата на продукта е неговата форма на мастноразтворими течни капсули (Solucaps), които осигуряват по-бързо и ефективно усвояване от организма. Това го прави удобен за дългосрочна употреба, като само една течна капсула след хранене е достатъчна за постигане на положителни резултати. Също така е икономически изгоден и лесен за включване в ежедневната рутина.

Открийте го в аптечната мрежа или поръчайте лесно онлайн от електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

borola