лечение на простатата

В зависимост от общото състояние на мъжете с проблемна простата и от тежестта на симптомите се назначават различни методи за лечение на простатата. Те се различават по това доколко инвазивен е лечебният подход. Двете крайни форми са съответно:

  • операция на простатата – най-инвазивният метод за лечение при сериозни проблеми с жлезата
  • т.нар. метод на “бдително изчакване”, при което се прилагат неинвазивни процедури за лечение на простатата и към по-сериозен метод се преминава само ако те не дадат резултат

Кой от двата основни метода за лечение на простатата ще се приложи зависи изцяло от лекарската преценка на база на състоянието на пациента. Специалистите от Американската Урологична Асоциация посочват 5 въпроса, на които всеки пациент с уголемена простата отговаря и от събраната информация се определя кой метод за лечение трябва да се приложи в индивидуалния случай.

Лечение на простатата – кой лечебен подход е необходим във вашия случай?

Споменатите по-горе въпроси са следните:

1. Колко често се случва да усетите, че пикочният ви мехур не е напълно изпразнен непосредствено след уриниране?

2. Колко често се налага да уринирате отново по-малко от 2 часа след последното ходене по нужда?

3. Колко често се случва да уринирате на пресекулки с непостоянна струя?

4. Случва ли се често да изпитвате силен позив за уриниране, а то изобщо да не стартира, или да трябва силно да се напъвате преди това?

5. Колко пъти средно се налага да уринирате всяка нощ?

На база на отговорите на тези въпроси се определя и това дали проблемите на мъжа изискват операция на простатата или може да се разчита на „бдително изчакване“ и да се назначи по-консервативен тип лечение на жлезата.
Според Американската Урологична Асоциация инвазивни методи за лечение на простатата се назначават само при мъже, които отговарят на всички посочени въпроси с отговор “Много често”. Като “Много често” се определя например уриниране през нощта повече от 5 пъти или поне 5 кратно уриниране през деня с непостоянна или много слаба струя. В случаите, в които подобни оплаквания се регистрират по-рядко, лекарите препоръчват да се назначават по-неинвазивни методи за лечение на простатата.

Доказано природно средство за ефективно и неинвазивно лечение на простатата

Природният продукт Простабор Форте / Prostabor® Forte се прилага успешно за овладяване на проблеми с простатата, които още не изискват оперативно лечение. Простабор Форте съдържа оптимално количество висококачествен екстракт от Сао палмето, чийто ефект е съпоставим с този на синтетичните лекарства за лечение на простатата, без да води до техните негативни странични ефекти.

В случаите, когато лекарската преценка сочи, че може да се изчака и да се разчита на консервативно лечение вместо на операция на простатата, приемът на Простабор Форте е доказано ефективен и безопасен избор.

borola