здрава простата

Простатата е малка жлеза, която е част от репродуктивната система при мъжете. Нейна основна функция е свързана с производството на част от семенната течност. Обикновено е с размера на кестен, но с напредване на годините започва да увеличава своя размер, което е естествен процес. До 40-годишна възраст размерът на простата вероятно е стигнал размерите на кайсия, а към 60-годишна възраст е вероятно да достигне размерите на лимон. Медицинските специалисти наричат това състояние доброкачествена хиперплазия.

Сравнително голям процент от мъжете са застрашени от проблеми с простатата. Затова е важно да се вземат навременни мерки, за да се предотвратят нежелани последици. Следват някои от най-здравословните практики според водещи специалисти в областта за поддържане на здрава простатна жлеза:

Най-добрите съвети за здрава простата

  • Поддържането на здравословно тегло и редовните физически активности се грижат за здравето на простатата.
  • Консумирайте повече плодове и зеленчуци. Диня, розов грейпфрут, папая и домати съдържат ликопен, който се явява мощен антиоксидант. Кръстоцветните зеленчуци, като броколи, карфиол, зеле и брюкселско зеле също са добър избор.
  • Консумирайте храни, богати на селен – риба тон, херинга, морски дарове, черупчести морски дарове, телешки черен дроб, яйца, слънчогледово и сусамово семе, кашу, чесън, лук, гъби и пшеничен зародиш са богати на ценния минерал.
  • Омега-3 мастни киселини от качествени източници (ТриОмега 1000+) намаляват възпалението на простатата.
  • Зелен чай – смята се, че тази напитка притежава свойства против стареене, защото е мощен антиоксидант. Освен това съдейства за детоксикация на простатната жлеза.
  • Тиквено семе и масло от тиквено семе – натурална грижа за здравето на простатата, благодарение на високото съдържание на каротеноиди и мастно разтворими витамини. Тези полезни семена съдържат и цинк, който играе ролята на диуретик и съдейства за лесно освобождаване на пикочния мехур. Освен това съдейства за намаляване възпалението на простатата.
  • Изследвайте редовно своя простатно специфичен антиген (PSA) след навършване на 50-годишна възраст. Мъжете, които са във висок риск от проблеми с простатата, трябва да започнат превенция от 45-годишна възраст.
  • Ограничете или спрете напълно тютюнопушенето. Този здравословен избор носи много ползи за целия организъм, не само за здравето на простатата.

Цялостна грижа за здрава простата с помощта на природата

Гореизброените здравословни практики могат да ограничат риска от евентуални проблеми с простатната жлеза, но не са самостоятелно средство за лечение.

За най-гарантиран ефект при наличие на уголемена простата и съпътстващите симптоми се препоръчва прием на природния продукт Простабор Форте / Prostabor® Forte, който съдържа чист екстракт от плодовете на Сао Палмето. Те имат благоприятен ефект при овладяване на състояния като увеличена простата и други възпалителни заболявания на мъжката жлеза.

borola