простата усложнения

Оставена без подходящо лечение, уголемената простата може да причини усложнения. Научете повече за тях и открийте решението за избягване на проблемите, като прочетете публикацията до край.

Удебеляване на пикочния мехур

Ако дълго време не предприемате мерки за лечение, хиперплазията на простатата може да предизвика удебеляване на стените на пикочния мехур. Това води до намаляване на капацитета му за съхранение на урина. Механизмът, по който се случват тези усложнения, е следният. Простатната тъкан се разраства и притиска уретрата, като така възпрепятства естествения процес на отделяне на урина. За да компенсира запушването, мускулната стена на пикочния мехур се свива и отпуска по-силно, за да изведе урината. Тези силни контракции удебеляват стената на пикочния мехур и правят кухината му по-малка. Така се намалява капацитетът му за съхранение на урина, а резултатът се изразява в нужда от по-често уриниране. И тъй като обструкцията на уретрата се влошава, пикочният мехур не може да се изпразва напълно и задържа урина.

Инфекции и камъни в пикочния мехур

Патогенните микроорганизми са особено склонни да се размножават в остатъчната урина и могат лесно да инфектират пикочния мехур. Камъни в него се получават, когато задържаната урина причини отлагане на концентрирани соли и кристализирането им. Симптомите се появяват, когато камъните започват да иритират (дразнят) лигавицата на пикочния мехур или възпрепятстват отделянето на урина. Ясни сигнали за камъни в пикочния мехур са:

  • абдоминална болка
  • затруднено уриниране
  • чести позиви за уриниране
  • абнормално оцветена или тъмна урина
  • наличие на кръв в урината
  • болка при уриниране
  • слаба струя
  • инфекции на уринарния тракт
  • повишена температура
  • неволно изпускане на урина

Увреждане на бъбреците – сред опасните усложнения при уголемена простата

Нелекуваната простата може да увреди бъбреците. Това се случва поради повишената функция на пикочния мехур и натоварването, което оказва върху бъбреците. Увреждане може да се получи и при инфекция на пикочния мехур, която е достигнала бъбреците.

Хиперплазия на простатата, оставена без подходяща терапия, може да доведе и до хронична бъбречна недостатъчност. Когато урината не може да се отдели, тя се връща обратно в бъбреците и причинява подуването им.

Терапевтичен подход за защита от усложнения при уголемена простата

За да сложите край на мъчителните симптоми, както и да се предпазите от усложнения, започнете природно лечение на простатата с Простабор Форте/Prostabor® Forte. Продуктът е натурална алтернатива на синтетичните медикаменти за овладяване на простатна хиперплазия, с мощен и безопасен ефект. Приемът му допринася за потискане разрастването на простатната тъкан и намаляване размера на жлезата. Улеснява уринирането, намалява позивите и иритативните симптоми от страна на пикочния мехур. Защитава от уринарни инфекции и други потенциални усложнения при доброкачествено уголемяване на простатата. Съдейства за запазване на пълноценна сексуална функция.

Всички свои ефекти продуктът дължи на високото съдържание на чисто и мощно активно вещество – стандартизиран екстракт от Сао Палмето (320 mg). Той се намира в течни капсули, осигуряващи по-бързо, лесно и цялостно усвояване от организма.

borola