болестите на простатата

Болестите на простатата обхващат няколко състояния, които засягат простатната жлеза, жизненоважна част от мъжката репродуктивна система. Сред най-често срещаните са простатит и доброкачествена хиперплазия на простатата (ДПХ). Разбирането на тези заболявания е от решаващо значение за здравето на силния пол, тъй като те могат да окажат значително въздействие върху качеството на живот и общото благосъстояние.

Простатит – една от болестите на простатата

Простатитът е възпаление на простатната жлеза и е често срещано заболяване на простатата, което може да засегне мъже от всички възрасти. Разделя се на: остър бактериален простатит, хроничен бактериален простатит, хроничен простатит – синдром на хронична тазова болка (CP/CPPS) и асимптоматичен възпалителен простатит. Симптомите могат да включват болка или дискомфорт в областта на таза, затруднено уриниране и неотложни позиви или често уриниране.

Острият бактериален простатит обикновено се причинява от бактериална инфекция, докато хроничният бактериален простатит се характеризира с повтарящи се инфекции на пикочните пътища. CP/CPPS е най-често срещаната форма на простатит и точната му причина често е неизвестна, въпреки че фактори като стрес, физическа травма и автоимунни заболявания могат да играят съществена роля. Асимптоматичният възпалителен простатит, както подсказва името, се проявява с възпаление, но без придружаващи симптоми.

Лечението на тази тип болести на простатата варира в зависимост от вида и тежестта на заболяването. Антибиотиците обикновено се предписват за бактериален простатит, докато при хроничния може да се изисква комбинация от лекарства, физиотерапия и промени в начина на живот, за да се управляват симптомите и да се подобри качеството на живот на страдащия.

Доброкачествена хиперплазия на простатата – една от болестите на простатата, която трябва да се наблюдава

Доброкачествената хиперплазия на простатата (ДПХ), известна още като уголемяване на простатната жлеза, е друго разпространено заболяване, особено при по-възрастните мъже. С напредване на възрастта при мъжете простатната жлеза естествено се уголемява, но в някои случаи това може да доведе до неприятни уринарни симптоми. Точната причина за ДПХ не е напълно изяснена, но се смята, че хормоналните промени свързани със стареенето, особено промените в нивата на тестостерон и дихидротестостерон имат отношение към проблема. Генетиката и фактори като хранене и начин на живот също могат да допринесат за развитието на ДХП.

Симптомите на уголемената простата включват честа или спешна нужда от уриниране, затруднено започване на уриниране, слаба струя урина и усещане за непълно изпразване на пикочния мехур. Ако не се обърне внимание на състоянието и не се вземат навременни мерки за неговото лечение може да се стигне до усложнения като:

  • задържане на урина
  • инфекции на пикочните пътища
  • камъни в пикочния мехур

Лечението на ДХП има за цел да облекчи симптомите и да подобри уринарната функция. Възможностите варират от цялостни промени в начина на живот с прием на лекарства, назначени от специалист, до минимално инвазивни процедури, в зависимост от тежестта на заболяването и цялостното здраве на пациента.

Болестите на простатата – природен продукт в помощ на доброто здраве, специално за мъже

Като се разбират различните видове заболявания на простатата, техните причини, симптоми и възможности за лечение, могат да се предприемат и адекватни мерки за защита здравето на простатата. За тази цел специалистите препоръчват и прием на Простабор Форте / Prostabor® Forte. Благотворният ефект на този 100% натурален продукт върху простатната жлеза се дължи на оптималното количество високопречистен екстракт от Сао Палмето. Растението се използва от древни времена за лечение на уринарни проблеми при мъжете, причинени от уголемена простата. Редовният прием на природното средство влияе благоприятно на сексуалната функция при мъжете. Иновативните течни капсули позволяват цялостното му и бързо усвояване от организма и по-мощен ефект, само с прием на 1 капсула на ден, след хранене. Продуктът е алтернатива на синтетичните медикаменти за уголемена простата и е с доказан профил на безопасност. А това го прави абсолютно подходящ за продължителна употреба.

Не се колебайте, потърсете го в аптеките или поръчайте онлайн още сега от електронен магазин МоМо – www.momo.bg където ще намерите различни атрактивни промоции.

borola