какво вреди на простатата

Много мъже си задават въпроса „Какво вреди на простатата?”. Някои от тях от по-рано се замислят за здравето на жлезата, докато други вече изпитват неприятните симптоми на хиперплазия на простатата. Независимо от възрастта и състоянието обаче, всички мъже трябва да знаят какво може да навреди на простатата. Какво да избягват, за да я запазят здрава – разкриваме по-долу в публикацията.

Нездравословни навици в отговор на това какво вреди на простатата

Известен факт е, че мъжете, които водят заседнал начин на живот, пушат, употребяват много алкохол и не се хранят добре са в риск от уголемяване на простатата. За разлика от генетичната предразположеност и напредването на възрастта, тези рискови фактори могат да бъдат контролирани. За това на мъжете от всички възрасти се препоръчва да се хранят пълноценно, като избягват консумацията на твърде тежки и мазни храни. Да пият алкохол разумно, да не пушат и да се движат повече. Тези промени в начина на живот са задължителен елемент към профилактиката на простатна хиперплазия.

Качване на излишно тегло

Покачването на теглото в повечето случаи е пряко обвързано с влошаване на житейските навици. Натрупването на много килограми създава риск от развитие на редица заболявания, включително уголемяване и злокачествено заболяване на простатата. Проучвания показват, че мъжете със затлъстяване са много по-уязвими към агресивни форми на злокачествено заболяване на простатата. За да се намалят рисковете, както и да се подобри общото здравословно състояние, се препоръчва на всички мъже с наднормено тегло да свалят излишните килограми. Отслабването също така подпомага лечението и облекчава симптомите при доброкачествено уголемяване на простатата.

Неглижиране на високия холестерол

Високият холестерол се свързва с увреждане на кръвоносните съдове, но той има и отражение върху здравето на простатата. Нормалните нива на мастната субстанция са нужни за клетъчен растеж, като това важи и за клетките на простатната жлеза. Но увеличеният LDL холестерол може да бъде рисков фактор при онкологично заболяване. Това е така, защото злокачествените клетки се развиват благодарение на високия LDL холестерол. За това при доказано висок холестерол – контролът е задължителен.

Игнориране на предупредителните симптоми – ето какво вреди на простатата с особена сила

Ако уринирате трудно, имате слаба струя и често посещавате тоалетната вероятно имате доброкачествено уголемяване на простатата. Това, което трябва да направите, е веднага да посетите специалист, а не да игнорирате предупредителните знаци. Неглижирането би довело до обостряне на симптомите и прогресивно влошаване на състоянието на простатата. Не си го причинявайте – при първи симптоми се отправете към кабинета на уролога. Следващата стъпка е започване на прием на Простабор Форте/Prostabor® Forte. Продуктът е природно средство с терапевтичен ефект при овладяване на доброкачествено уголемяване на простатата. Безотказното му действие се дължи на висококачествен стандартизиран екстракт от Сао Палмето. Активната съставка въздейства върху ензимните системи, водещи до хормонален дисбаланс и разрастване на простатната жлеза. Благодарение на мощния ѝ ефект, продуктът допринася за потискане разрастването на простатната тъкан, намаляване на размерите, отока и възпалението на простатата. Облекчава уринарните смущения и улеснява уринирането. С подобряване на състоянието на простатата, продуктът положително повлиява качеството на сексуалния живот.

borola