лечение на увеличена простата

Лечение на увеличена простата с водни пари показва обещаващи резултати за справяне с проблема. То вече се прилага в няколко центъра по урология в Испания и в редица други европейски страни като Швеция, Германия и Англия.

Новото лечение на увеличена простата е ефикасно, бързо и безкръвно

Терапията се състои в инжектиране на водни пари в простатата. Освободената топлинна енергия предизвиква клетъчната смърт на простатните клетки, които притискат уретрата (пикочния канал). Некрозиралата тъкан в третираните участъци се разгражда и по този начин се решава проблемът с уголемената простата. Интервенцията се извършва през уретрата, провежда се в кабинета на уролог и не се налага прием в болница.
„Въвеждайки водни пари с висока температура (около 100 °C) в простатата, денатурираме белтъците в тъканите на молекулно ниво и така намалява обемът им.“ Това обяснява д-р Мануел Фернандес Архона, ръководител на отделението по урология в университетска болница „Енарес“ в Мадрид.

По думите на д-р Архона освен че е ефективна, процедурата е:

  • бърза (продължителността на интервенцията е около 1,5 минути)
  • бекръвна (това е и основната разлика в сравнение с традиционните хирургични методи при уголемена простата)
  • с бърз възстановителен период (пациентът се изписва до 3 часа след интервенцията)

Данни за ефективността на новото лечение на увеличена простата

Резултатите от проведени проучвания показват:

  • ефективност на лечението с водни пари при пациенти, които имат уголемена простата с размери между 30-80 см3 и увеличен среден лоб на простатата
  • доста нисък процент на странични ефекти и/или усложнения
  • нормална еякулация (рефлекс, който често е нарушен от конвенционалното медицинско и/или хирургично лечение на уголемена простата)

Данни от едно от последните изследвания за ефективността на лечението с водни пари на уголемена простата са публикувани в сп. Urology. От тях става ясно, че по време на 4-годишното проследяване едва в 4,4% от случаите се е наложило повторно лечение.

Докато лечението на уголемена простата с водна пара започне да се прилага масово у нас, засегнатите мъже могат да разчитат на…

Простабор Форте/Prostabor® Forte – една разумна алтернатива при доброкачествено увеличение на простатата. Този изцяло натурален продукт доставя със всяка своя течна капсула точно 320 мг висококачествен стандартизиран екстракт от плодовете на Сао Палмето (Сереноа репенс). Стандартизацията гарантира чистотата и ефективността на всяка капсула. По-ефективната мастноразтворима форма (Solucaps), в която се предлага активната съставка, осигурява по-бързо и цялостно усвояване, и по-мощен ефект.

Резултатите от редица проучвания показват, че попадайки в организма, Сао Палмето потиска разрастването на простатната тъкан. В резултат възпалението и отокът намаляват. При над 50% от пациентите се наблюдава подчертано и трайно подобрение.

Продуктът е безопасен и има отлична поносимост. Подходящ е за продължителна употреба. Има удобен прием по 1 течна капсула дневно, което улеснява придържането към терапията. Влияе положително върху сексуалната функция.

borola