Популярни лекарства за простата крият риск за здравето лекарства простата - Преглеждания: 0 Външни публикацииentan.bgРазширени вени – причини, симптоми и лечениеcalorex.bgЗатлъстяване при възрастни и смяна на колянна ставаfeminorm.comСлед менопауза – горенето на мазнини не спира!gingira.bgКозметика с кафе за красива кожа – „за“ или „против“?imunobor.comЦистит през лятото – много чест проблемocolut.comИновативно лечение на сухо око – 2 хирургически метода Full view

Популярни лекарства за простата крият риск за здравето

Широко използвани лекарства за уголемена простата могат да навредят на мъжкото здраве. Това установява проучване на американски учени от 2017 г.

Става въпрос за лекарства за нараснала простата с активно вещество дутастерид, които принадлежат към групата на 5-алфа редуктазните инхибитори

Според проучването те са опасни за здравето, тъй като използването им се свързва с диабет тип 2, сърдечни проблеми и инсулт.

„Резултатите от нашето малко проучване дават основание да смятаме, че приемът на тези лекарства оказва неблагоприятно въздействие върху метаболитната функция.“ Това казва д-р Абдулмагед Трейш, професор по урология във факултета по медицина на Бостънския университет в САЩ.
За да достигнат до извода, д-р Трейш и неговият екип анализират данните на 460 мъже с нараснала простата. Всички те са се лекували при един и същ уролог в Германия. Половината пациенти приемат лекарства с активно вещество дутастерид, а другата половина – такива с активно вещество тамсулозин.

Дутастерид, както вече споменахме, принадлежи към група от лекарства, наречени инхибитори на 5-алфа редуктазата. Те възпрепятстват ензима 5-алфа-редуктаза да превръща хормона тестостерон в дихидротестостерон. В резултат увеличената жлеза може да спадне с 20% и страданието да се облекчи.

Тамсулозин, на свой ред, принадлежи към група лекарства, наречени алфа-блокери

Те отпускат гладката мускулатура на кръвоносните съдове, простатната жлеза и шийката на пикочния мехур.

Учените проследяват пациентите за период от 36 до 42 месеца. В хода на терапията им правят кръвни тестове, оценяват размера и функцията на простатата. Анализът на данните показва, че продължителният прием на лекарства с активно вещество дутастерид е свързан с:

  • повишаване на кръвната захар
  • увеличаване на „лошия“ LDL холестерол

За сравнение при приема на лекарства с активно вещество тамсулозин:

  • не е наблюдавано покачване на кръвната захар
  • има леко повишаване на лошия LDL, но и на добрия HDL холестерол

„Бих предписал на пациент с уголемена простата лекарства с активно вещество тамсулозин, а не такива с дутастерид.“ Заключава д-р Трейш, позовавайки се на изводите от проучването.

Безопасна природна алтернатива на широко използваните лекарства при увеличена простата

Едни от най-добрите уролози и специалисти по мъжко здраве у нас препоръчват Простабор Форте/Prostabor® Forte като средство на първи избор при уголемена простата. Ефективността на този изцяло природен продукт е съизмерима с тази на лекарствени продукти при проблеми с простатата. Странични ефекти и нежелани реакции обаче липсват.

Благодарение на оптималното количество висококачествен стандартизиран екстракт от плодовете на Сао Палмето (Сереноа репенс) 320 mg продуктът:

  • потиска разрастването на простатната тъкан
  • намалява възпалението и отока
  • подобрява уринирането
  • оказва благотворно влияние върху сексуалната функция

Продуктът има отлична поносимост и е подходящ за продължителна употреба. Приема се само веднъж дневно, което улеснява придържането към терапията. Иновативните течни капсули (Solucaps), в които се предлага осигуряват цялостно и бързо усвояване, а оттам и по-мощен ефект.

borola

guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x