Увеличена простата – природни решения

Копривата отдавна се ползва като средство в природната медицина. Ползите от приема й са огромни и по отношение на превенцията, и по отношение на ускоряване лечението на различни заболявания. Затова копривата се ползва с добра репутация по целия свят, а напоследък научната общественост в Германия препоръчва консумацията й още по-силно, тъй като именно немски учени откриха, че копривата оказва сериозна помощ в борбата с увеличена простата.

За здравните ползи от редовната консумация на коприва

Когато се говори за ефекта на копривата върху здравето ни, по-лесно би било да се спомене за какво не помага, отколкото да се изброят всички заболявания, срещу които помага. Ще изброим някои от здравословните проблеми, за овладяването на които помага копривата, като това е доказано от редица проучвания:

– болест на Алцхаймер

– артрит

– астма

– анемия

– гингивит

– инфекции и проблеми с камъни по пикочните пътища

– против алергия

Екстракт от коприва се ползва и в козметичната индустрия като част от състава на балсами и шампоани за пърхот и косопад, тъй като помага за подобряване състоянието на кожата и косата.

Коприва срещу увеличена простата

Уголемената простата при мъжете е здравен проблем, рискът от който е много по-нисък при редовна консумация на коприва. Състоянието се означава с още две наименования – доброкачествена хиперплазия на простатата или аденом на простатата.

Учени от медицинския университет в град Есен (Германия) са установили, че копривата възпрепятства деленето на простатните клетки и така значително допринася за превенция на проблеми с простатата. Имайки предвид, че уголемяването на простата започва да проявява симптоми едва в напреднал стадий, много мъже дори не подозират, че са засегнати от заболяването. Редовното консумиране на коприва може да допринесе за това изобщо да не се стигне до влошаване на състоянието им и до поява на притеснителните симптоми.

Кое е най-удачното природно решение при мъжете, страдащи от уголемена простата?

Хиперплазията и другите проблеми с простатата притесняват поне половината от мъжете над средна възраст по света. Когато се появят симптомите на увеличена простата всеки засегнат мъж може да разчита на още по-мощна природна подкрепа.

От години е известно позитивното влияние на Сао Палмето за редуциране размерите на уголемената простата и успешно преодоляване на последствията – често и трудно уриниране, слаба струя, непълно изпразване на пикочния мехур и др. Оптимално количество Сао Палмето е включено в природния продукт Простабор Форте / Prostabor® Forte. Това прави продукта идеално решение на проблема с доброкачественото уголемяване на простатата.

borola