Високопротеинова диета

Високопротеиновите диети са силно популярни в последните години. Спазват се основно с цел сваляне на излишното тегло. Но замисляли ли сте се какво въздействие оказват на здравословното ви състояние?
Оказва се, че диетите, богати на протеини, са особено пагубни за здравето на два много важни органа – сърцето и простатната жлеза.

Високопротеинова диета – вреди, които може да нанесе

Американската сърдечна асоциация не препоръчва подобни диети, поради простата причина, че са лишени от ценни хранителни вещества, които се набавят от редовната консумация на плодове и зеленчуци.
Преобладаващите протеини в режима на хранене за по-дълъг период от време може да доведе до странични ефекти като сърцебиене, гадене, бъбречни проблеми, главоболие и раздразнителност. А в съчетание с повече млечни храни и животински мазнини повишава риска от сърдечно-съдови заболявания и от проблеми с простатата.

Подходящ хранителен режим срещу проблеми с простатата

Важно е диетата да е богата на ценни хранителни вещества и да не лишава организма от цяла група храни. В основата на подходящия за здравето на простатата хранителен режим е повишен прием на зеленчуци, оптимални количества плодове, консумация на здравословни мазнини, растителни източници на протеини, избягване на червено месо, достатъчна хидратация на организма и прием на природни продукти, които подкрепят здравето на простатата.

Най-подходящите храни за здрава простата

Миди
Мидите може да не са на първо място в списъка ви за пазаруване, но със сигурност трябва да са на първите места при избора на храни, ако искате да поддържате здравето на простатата. Ценните хранителни вещества, които съдържат, са изключително полезни за здравето на мъжката полова система. Те са богати на протеини, имат ниско съдържание на мазнини и калории и са богат източник на омега-3 мастни киселини (DHA и EPA), както и различни витамини и минерали. Доказано е, че омега-3 мастните киселини намаляват риска от проблеми с простатата.

Броколи
Сред всички зеленчуци броколите съдържат най-големи количества фитонутриенти, които също влияят благоприятно при смущения във функцията на простатата.

Домати
Доматите са богати на ликопен – вещество от групата на каротеноидите със силни антиоксидантни свойства, които доказано подобряват здравето на простатата.

Нар
Този сладък плод е богат на антиоксиданти и на един специфичен фитонутриент, наречен елагитанин. Той оказва особено благоприятно въздействие върху здравето на простатата.

Допълващо средство за подобряване здравето на простатата

Освен правилно подбрания хранителен режим, добър ефект се наблюдава и при приема на Простабор/Prostabor® – качествен природен продукт с благоприятен ефект върху здравето на простатата.
Активната съставка в Простабор Форте е екстракт от плодовете на палмата Сао Палмето. Ефектът му се дължи на съдържащите се в него наситени и ненаситени мастни киселини и фитостероли (растителни мазнини, част от групата на фитонутриентите), които влияят върху метаболизма на мъжките полови хормони.

borola