простата

Увеличена простата е проблем, който може да преобърне спокойния живот на мъжа. Имайки предвид, че простатата е орган, който не спира да расте до края на живота на мъжа, то напълно обяснимо е защо милиони мъже се оплакват от симптомите на уголемената простата. А те никак не са малко.

Уголемена простата – симптоми, засягащи уринарния тракт

Тук спадат:

– често и трудно уриниране

– чести позиви за ходене до тоалетната нощем (ноктурия)

– слаба струя на урината

– уриниране на капки

Защо размерите нарастват – причини за уголемяване на простатата

Нормално простатата при младежите и зрелите мъже до 50-годишна възраст е голяма колкото oрех и тежи около 15 грама. С течение на годините размерите й нарастват, а теглото й при мъжете на 70 години достига до 40 грама. Наблюдавани са и единични случаи, когато простатата е с големина на лимон и тежи над 200 грама.

Причините за уголемяване на жлезата и развитието на доброкачествена хиперплазия на простатата се крият в естествените процеси, протичащи в мъжкото тяло. Напредването на възрастта води до флуктуации в секрецията на мъжкия полов хормон (тестостерон). Той се открива в по-ниски количества в кръвта на мъжа, а нараства количеството на негово производно съединение – дихидротестерон, който се натрупва в простатната жлеза. Това се разглежда като основна причина за уголемяване на простатата.

Уголемена простата – задължително ли води до проблеми?

Истина е, че уринарните проблеми зачестяват, когато размерите на простатата нарастнат, но увеличената простата не бива да се разглежда като непреодолимо състояние, което задължително предизвиква проблеми. Макар да протича неминуемо през целия живот, нарастването размерите на жлезата буди сериозни оплаквания чак в моменти, когато се притисне плътно уретрата. Дори тогава обаче изход има и размерите на простатата може да бъдат намалени успешно.

Често срещано объркване сред мъжете ги кара да считат, че уголемената простата е предпоставка за развитие на рак на простатата. Това не е така. Много специалисти дори споделят, че при мъжете с уголемена простата често се отчита по-нисък резултат по скалата на Глисън. Това е основният показател, който се ползва при биопсия за откриване на ракови клетки и за определяне вероятността за нарастване и разпространение на раковите образувания.

За намаляване размерите на уголемената простата и справяне с неприятните симптоми

Доказана помощ за намаляване размерите на простатата до нормални и безпроблемни граници може да се получи от приема на природния продукт Простабор Форте / Prostabor® Forte. Той потиска ензимните системи, които нарушават хормоналния баланс в мъжкото тяло и водят до уголемяване на простатата. По този начин се овладява отока на простатната тъкан и се улеснява уринирането. Уголемената простата се счита за виновник за повечето проблеми с уринирането на мъжете. Нормализирайте размера на жлезата.

 

borola