чайове за простата

Експертите по природна медицина са на мнение, че приемът на определени чайове за простата е от полза за мъжете. Ето за кои напитки става дума.

Запарка от коприва

Редица проучвания свидетелстват, че обикновената коприва (Urtica dioica) има противовъзпалителни свойства и добре изразено диуретично действие. Това дава основание да се смята, че приемът на чай от коприва би помогнал за:

  • намаляване възпалението на простатата
  • поддържане на добри нива на тестостерона дълго време
  • елиминиране на течности от тялото с цел намаляване възпалението на тъканите

За една чаша чай е достатъчна 1 с.л. копривени листа. Листата се добавят към гореща вода и се оставят да престоят около 7 минути. Течността се прецежда и по желание се подслажда с мед, за да се убие леко горчивият вкус.

Чай от тиквени семки – един от най-ефективните чайове за простата

Изследване от 2014 г. установява, че редовната консумация на тиквени семки помага за подобряване симптомите на уголемена простата (простатна хиперплазия). Изхождайки от това, се препоръчва прием на чай от тези семена. За направата му са нужни само една шепа сурови тиквени семки и 200 мл вода. Семките (за предпочитане без люспите) се добавят към врящата вода. Отварата се отстранява от котлона, оставя се да престои 15 минути, прецежда се и се пие. Приемана редовно, помага в борбата с възпалението и подобрява уринирането.

Запарка от чесън

Резултатите от изследване при мишки показват, че редовният прием на чесън допринася за намаляване размера на уголемената простата. В този ред на мисли се твърди, че пиенето на запарка от чесън е подходящо за:

Запарката се приготвя лесно – 1 скилидка смачкан чесън се прибавя към 200 мл вряща вода. Течността се маха от котлона и престоява 10 минути. След като поизстине, може да се добавят мед и лимон, за да се смекчи вкусът на чесъна.

Освен от чайове за простата мъжете се нуждаят и от…

Простабор Форте/Prostabor® Forte – натурален продукт, вдъхновен от природата, който поддържа нормална функция на простатната жлеза и пикочо-половата система. Активната съставка е екстракт от плодовете на Сао Палмето (Serenoa repens) – 320 mg. Фармацевтичната форма е течни капсули (Solucaps) за по-бързо действие и максимална ефективност.

Продуктът оказва благоприятно въздействие върху структурата на простатната тъкан и големината на простатата. Подкрепя нормалното уриниране и има положително влияние върху сексуалната функция.

Може да се използва както за лечение, така и за профилактика на проблеми с простатата.

Не предизвиква нежелани ефекти и е подходящ за продължителна употреба. Има удобен прием – само по 1 капсула дневно, което улеснява придържането към терапията и е икономически изгодно. Може да бъде закупен от аптеките или от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

borola