полов живот и уголемена простата

Темите полов живот и уголемена простата, често се пресичат особено с напредване възрастта на мъжете. А ако разберете и къде се крие връзката между тях, с лекота може да имате и здрава простата и пълноценен сексуален живот. Останете докрай, вижте къде се крие тя и как да се справите с нездравословната зависимост.

Полов живот и уголемена простата – разберете къде се крие връзката

Уголемената простата, известна в медицината като доброкачествена хиперплазия на простатата (ДПХ), е често срещано състояние, което засяга много мъже с течение на възрастта. Простатната жлеза заобикаля уретрата и при нейното увеличаване се стеснява пикочния канал, което пък причинява проблеми с уринирането. Честите позиви, болката и паренето, невъзможността за пълно изпразване на пикочния мехур, влошават качеството на живот. Тези симптоми могат косвено да повлияят на сексуалния живот на мъжа, което води до дискомфорт и безпокойство. Освен това простатната жлеза произвежда секретът, който се съдържа в семенната течност. Част от медикаментите на пазара, които се борят срещу ДПХ могат да доведат до еректилна дисфункция и понижено либидо. Ето къде се крие и нездравословната връзка между полов живот и уголемена простата.

Полов живот и уголемена простата – физическото въздействие върху човек

Физическото въздействие на увеличената простата върху сексуалния живот може да бъде значително. ДПХ може да доведе до натиск върху пикочния мехур и уретрата, причинявайки уринарни симптоми, които могат да прекъснат съня и да намалят нивата на енергия. Както знаем и двете са от решаващо значение за пълноценен сексуален живот. Освен това, дискомфортът и болката, свързани със състоянието, могат да намалят сексуалното желание и ефективността по отношения на половата мощ. Справянето с тези физически симптоми чрез подходящо лечение и промени в начина на живот ще помогне за подобряване на сексуалното здраве и общото благосъстояние.

Полов живот и уголемена простата – психологически ефекти

Психологическото въздействие на увеличената простата върху сексуалния живот често се подценява. Симптомите на ДПХ могат да доведат до безпокойство, стрес и намалено чувство за мъжественост, като всичко това повлиява негативно на сексуалното представяне и желание. Постоянната нужда от уриниране и страхът от инконтиненция могат да създадат безпокойство около сексуалната активност, което води до избягване на такава и намалена интимност. От съществено значение е да се обърне внимание на тези психологически ефекти чрез разговор с партньора и специалист в областта, ако се налага.

Полов живот и уголемена простата – как да се справите с двата проблема?

От написаното по-горе се установява, че при контролиране на ДПХ, половият живот ще се подобри от само себе си. За да стане това обаче, трябва да се разработи комплексен план за лечението на уголемена простата. Това става с лекуващия ви лекар. В зависимост от тежестта на състоянието може да се наложи прием на медикаменти или пък прилагането на минимално инвазивни процедури и такива за отстраняване на излишната простатна тъкан. Вие може да си помогнете сами чрез промяна в начина ви на живот. Започнете със здравословна диета, като консумирате храни подходящи за случая, ограничете приема на алкохол и кофеин и се насочете към редовна физическа активност. Например упражненията за тазовото дъно (Кегел) могат да укрепят мускулите, участващи в уринирането и сексуалната функция, осигурявайки допълнително облекчение на симптомите.

Природен продукт, който се грижи едновременно за уголемена простата и пълноценен полов живот

Простабор Форте / Prostabor® Forte е природна алтернатива за овладяване на доброкачествена простатна хиперплазия. Мощният ефект на продукта се дължи на активна съставка с доказани ползи при уголемена простата – екстракт от Сао Палмето. Той потиска ензимните системи, които причиняват дисбаланс в половите хормони и уголемяване на простатната жлеза. Продуктът оказва положително влияние като намалява разрастването на тъканта, овладява възпалението и оттока й. Още един плюс на продукта е, че той подпомага сексуалните функции при мъжете, вместо да ги потиска. След продължителен прием при засегнатите настъпва значително подобрение, без да се наблюдават странични ефекти.

Не губете време, а потърсете в аптеките или поръчайте бързо и лесно от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola